Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Kvasinky a enzymy » Výživa

Uvedené fotky jsou pouze ilustrační a můžou se od zboží lišit.

Maxaferm 1 kg

Kód produktu: 2026

”Nejlepší kontrola alkoholového kvašení”. Komplexní výživa pro fermentaci .

669 Kč 552,89 Kč Bez DPH

Skladem < 10 ks

Dubňany: < 10 ks

Mělník: < 10 ks

- +

Problémy vznikající na konci alkoholové fermentace jsou dány aktivitou kvasinek. Snížení aktivity kvasinek může vést ke zpomalení nebo dokonce zastavení kvašení. Hlavní aspekty, které mají za následek problematickou fermentaci lze specifikovat  následovně: nedostatky ve výživě (vitamín B1 a asimilační dusík), propustnosti v permeabilitě buněčných stěn, dlouhé řetězce mastných kyselin, alkohol, významné teplotní výkyvy a množství síry. Tyto důležité faktory činí fermentaci v řadě případů problematickou. Pouze kontrola a měření neumožní předcházení možných problémům.

Maxaferm® je ideálním řešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amonné soli podněcují růst kvasinek a jejich metabolismus. Buněčné stěny inaktivovaných kvasinek jsou zdrojem asimilačního dusíku. Tyto substance mají schopnost vázat mastné kyseliny (C8-C12), pomáhají zesilovat buněčnou stěnu a tím zajišťují aktivitu kvasinek, tolik potřebnou pro fermentaci moštů a rmutů.

Maxaferm® tedy:

- podněcuje růst vasinek a jejich metabolismu

- zlepšuje aktivitu kvasinek

Maxaferm® zajišťuje kompletní optimalizaci celého fermentačního procesu. Použití Maxafermu® je nejlepší kontrola alkoholové fermentace.

Dávkování

Standardní aplikace:
Rozdělte dávku nejlépe na 2 díly. První díl aplikujte v počátku fermentace, druhý aplikujte před hlavním kvašením (3 den)
Doporučené dávkování: 30-40 g/hl.
Preventivní ochrana:
Přidejte Maxaferm® ve střední fázi fermentace. Rozpusťte potřebné množství přípravku v 10-ti násobném množství vody, moštu nebo vína. Následně celé množství přidejte do fermentační
nádrže za stálého míchání. Doporučeno lehké provzdušnění.
Doporučené dávkování: 15-30 g/hl.
Restartování fermentace
Při restartování je nutné individuálně posoudit
danou  situaci.  Nutno  aplikovat  v  kombinaci s
vhodným kmenem kvasinek.
Průměrné dávkování: 40-50 g/hl.
Maximální možné dávkování: 60 g/hl

Původ: 
Maxaferm, 
OENOBRANDS SAS, Francie

FermiHill Ryzlink 100 g

169 Kč
Čisté, elegantní a svěží ryzlinkové vína s květinovými, muškátovými, limetkovými či minerálními tóny.
+ -
ks
skladem

FermiHill Intense 100 g

169 Kč
Pro intenzivně aromatická bílá i růžová vína.
+ -
ks
skladem

FermiHill Sauvignon 100 g

169 Kč
FermiHill Sauvignon 100 g. Aromatická a svěží vína s kopřivovými, citrusovými, angreštovými i minerálními tóny.
+ -
ks
skladem

Anchor VIN 2000 100 g

299 Kč
Prémiové kvasinky, vytvářejí špičková bílá vína. Komplexní aromatika. Květinové, tropické a citrusové tóny. Vhodné i pro fermentaci v sudu.
+ -
ks
skladem

FermiHill Veltlin 100 g

169 Kč
Svěží vína typu Veltlinského zeleného s typickými tóny po svěžím ovoci, lehkém pepři a koření.
+ -
ks
skladem

FermiHill Rose 100 g

149 Kč
Ovocná, harmonická, lehká a svěží růžová vína.
+ -
ks
skladem

FermiHill Muller-Thurgau 100 g

149 Kč
FermiHill Muller-Thurgau 100 g. Delikátna, ľahké biele vína s kvetinovými a ovocnými tónmi.
+ -
ks
skladem

Anchor NT 202 100 g

299 Kč
Prémiové kvasinky, vytvářející špičková strukturovaná červená vína. Fruktofilní, tóny černého ovoce, ostružin, tabáku. Stimuluje JMK.
+ -
ks
skladem

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy