- - Vinohrad a sklep
- - Ve vinohradě
- + Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- + Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve vinohradě » Knihy a publikace
Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2. díl
Kód produktu: 5007
Pokračování krásné barevné encyklopedie od významných autorů. Jediná svého druhu v ČR.
369 Kč 369 Kč Bez DPH
Jediná původní česká encyklopedie v tomto oboru na našem trhu má druhý díl. Právě vychází pokračování úspěšného prvního dílu, který zvítězil v soutěži světové vinařské literatury v kategorii Monografie a zvlášť odborné a propagační dílo. Stala se tak první českou knihou v historii soutěže mezinárodní vinařské organizace O.I.V. se sídlem v Paříži, které se takového ocenění dostalo.
Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují opět širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Milovníky turistiky zajisté potěší rozšíření o podkapitolu upozorňující čtenáře textově i obrazově na „pozoruhodné“ vinařské stavby jak v Čechách, tak na Moravě.
Následuje kapitola o složení vína popisující chtěné i nechtěné složky vína. Nejrozsáhlejší je pochopitelně kapitola o vzniku vína, podrobně a názorně seznamující s různými způsoby výroby tichých vín. Na ni navazuje v naší literatuře snad nejpodrobněji zpracovaná kapitola o výrobě vín perlivých a šumivých. Srozumitelný text je doplněn množstvím původních fotografií pořízených v našich vinařstvích.
Dále nechybí podrobný přehled nedostatků, vad či nemocí vín. Podobně jako v prvním díle je také zde kapitola představující naše vinařské podoblasti s jejich dalšími odlišnostmi. Závěr knihy navazuje na obsah prvního dílu, patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín s nejnovějšími poznatky z domova i ze zahraničí. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik.
Čtivý text je bohatě doplněn názornými fotografiemi a pro lepší porozumění je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokráte zaměřený na pojmy týkající se výroby vín. Knihu uzavírá několik podrobných rejstříků pro snazší a rychlejší vyhledávání.
Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním a přináší dokonce o několik stran více textu. Práci s knihou usnadňuje nejen přehledná grafika a podrobné rejstříky, ale čtenáře zajisté potěší i dvě barevné stužky pro zakládání často vyhledávaných stránek.
Kniha byla vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky.
312 celobarevných stran
na 1 000 barevných fotografií
křídový papír, pevná šitá vazba s přebalem
Auroři: Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm.
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy