Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve vinohradě » Knihy a publikace

Uvedené fotky jsou pouze ilustrační a můžou se od zboží lišit.

Rosé

Kód produktu: 4534

Vše co by jste chtěli vědět o stále více oblíbeném způsobu výroby vína - rosé.

199 Kč 199 Kč Bez DPH

Skladem > 10 ks

Dubňany: < 10 ks

Mělník: < 10 ks

- +

 

Autor knihy využil svých letitých praktických zkušeností s výrobou této moderní kategorie vín a také svých teoretických poznatků načerpaných v průběhu svých zahraničních cest a své doktorské práce pojednávající právě o vínech rosé. Publikace je přehledně rozdělena do devíti kapitol, ve kterých se věnuje jak historii výroby rosé ve světě i u nás, tak poměrně podrobně její současnosti. Zavádí čtenáře do hlavních oblastí výroby rosé vín a seznamuje jej s regionálními zvláštnostmi. Poměrně podrobně je zpracovaná statistika výroby rosé vín v České republice za poslední desetiletí. Její přehled naznačuje současné pevné postavení rosé vín v naší zemi a trend jeho posilování do dalších let. Další text je věnovaný základním technologickým praktikám a odrůdám pro výrobu rosé, druhům barev rosé vín, typovým rosé vínům a jejich použití v gastronomii.

Kniha je vytištěna na 120 plnobarevných stranách kvalitního křídového papíru. Je doplněna četnými obrázky, které trefně poukazují na technologické, ale i obchodní zvláštnosti rosé vín. Jedná se o knihu, která odpovídá na řadu otázek a nepřesností, které se kolem světa rosé vína vyskytují. Právě proto by neměla chybět v knihovně každého vinaře, obchodníka s vínem nebo sommeliéra.

 

autor: Ing. Jan Stávek, Ph.D

formát: 110×205 mm, 120 stran, brožovaná

 

Příprava červených vín

595 Kč
Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu A5 „Příprava červených vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení červeného vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy červených tichých suchých vín a samostatně se zabývá víny zrajícími v dřevěných sudech. Podrobnosti Počet stran: 329 stran Vazba: pevná vazba Rozměr: 177×247 mm Hmotnost: 1080 g Jazyk: český jazyk
+ -
ks
skladem

Brožura - Chci udělat parádní víno - aktualizovaná verze

Brožura - Chci udělat parádní víno - aktualizovaná verze
 Doporučujeme
99 Kč
Celý název „Chci udělat parádní víno, ale nejsu velkovinař, aneb velká vína lze dělat i v malé bečce" mluví za vše. A co víc? Brožura je aktualizovaná o nová speciální témata!
+ -
ks
skladem

Příprava bílých vín

595 Kč
Velmi podrobná příručka pro vinaře - technology o výrobě bílých, růžových a šumivých vín.
+ -
ks
skladem

Oxid siřičitý v enologii

299 Kč
Vše o oxidu siřičitém neboli síře od předního českého odborníka Doc. Miloše Michlovského.
+ -
ks
skladem

Vinografie

299 Kč
Nádherná publikace, která celý svět vína představuje pomocí jedodchých obrázků s přehledným a krátkým popisem.
+ -
ks
skladem

Technologie šampaňského

639 Kč
Kniha o počátku a výrobě šampaňského
+ -
ks
skladem

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy