- - Vinohrad a sklep
- + Ve vinohradě
- - Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- - Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- + Sadařství a pálenky
- + V sadu
- + Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Přípravky na ošetření vín a moštů » Víno
Vinpur Special 50 g
Kód produktu: 2818
Kaseinátový přípravek s kladným účinkem na chuť, vůni a barvu a filtrovatelnost ošetřovaného vína.
89 Kč 73,55 Kč Bez DPH
Pro tuto činnost doporučujeme použít vynikající Pure Hill special.
Popis produktu
Kaseinátový přípravek se šetrným a selektivním kvašením účinkem na chuť, vůni a barvu ošetřovaného vína. Zlepšuje filtrovatelnost vína.
Účel použití
Při nešetrném zpracování hroznů se do vína dostává nadměrné množství tříslovin, které se velmi těžce odstraňují, a při dlouhodobém skladování způsobuje vážné senzorické poruchy. Těmto chybám lze s velkým úspěchem předcházet použitím preparátu VINPUR–SPECIAL. Je možné ho aplikovat přímo do vína bez rozpouštění.
Účinek
VINPUR–SPECIAL nevyžaduje žádné pomocné filtrační prostředky. Po sedimentaci lze víno velmi dobře filtrovat.
Dávkování
Doporučené dávky jsou 50-60 g/hl na základ předběžného pokusu podle účelu použití. Podle potřeby jsou možné i vyšší dávky, bez nebezpečí přečiření. Vypočítaná dávka se přidává přímo do vína za stálého míchání a celý objem se míchá 20 - 30 minut. Sraženina se nechá přes noc usadit a čiré víno se oddělí stočením nebo filtrací.
Přednosti
- žádný negativní účinek na extrakci a aromatické látky a odstranění pichlavého zápachu při zvýšeném obsahu těkavých kyselin
- adsorpce látek zvyšujících spotřebu CO2.
- zanedbatelná ztráta červeného barviva při ošetření červených vín
- odstranění polyfenolů, tříslovin a katechinů.
Související produkty
Znalostiv oboru na trhu
Skvělé cenyjedny z nejlepších
Dopravajiž od 49 Kč
Zákaznickápodpora a pomoc on-line
Rychlostdodání a dopravy