Milí zákazníci, spustili jsme novou verzi našeho e-shopu, která zatím může obsahovat drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme ale na tom, aby vše fungovalo jak má. Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat. Vaše zpětná vazba je pro nás důležitá! Děkujeme za Vaši trpělivost a pochopení.

AgroBio Odolnost zeleniny - souprava z bakterií 2x10 g

Souprava dvou přírodních produktů z bakterií pro odolnost zeleniny. Pro aplikaci do půdy, substrátu v době před výskytem půdních houbových chorob.
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 0669
169 Kč
AgroBio Odolnost zeleniny - souprava z bakterií 2x10 g
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Souprava dvou přírodních produktů z bakterií pro odolnost zeleniny. Pro aplikaci do půdy, substrátu v době před výskytem půdních houbových chorob.

Obsažené přípravky a účinné látky (bakterie)

  • INPORO Zdravá zelenina - přípravek ve formě suchého prášku obsahující životaschopné spory bakterií (Bacillus amyloliquefaciens).

  • INPORO Růst zeleniny - přípravek ve formě suchého prášku obsahující životaschopné spory bakterií (Paenibacillus polymyxa).

Jak účinkuje

Obsažené bakterie Bacillus amyloliquefaciens a Paenibacillus pomylyxa podle provedených pokusů dokáží ochránit prostor kolem kořenů rostlin a vymezit tak tento prostor před půdními patogeny (původci houbových chorob v půdě).

K nejčastějším půdním patogenům (chorobám) patří:

  • hlízenka obecná (sclerotinia sclerotiorum) - častý výskyt zejména u salátu
  • vadnutí rostlin (verticillium sp.) - častý výskyt zejména u paprik, rajčat, okurek
  • sclerotium cepivorum (projevuje se např. bílo-šedou hnilobou u kořene cibule, česneku)
  • thielaviopsis basicola (projevuje se např. černáním kořenů mrkve, celeru, aj.)
  • padání klíčních rostlin (způsobené vlivem několika půdních houbových chorob) - častý výskyt u výsevu (po vzejití mladných rostlin) paprik, okurek, rajčat, aj.

Obecně lze říci, že aplikací těchto bakteriálních přípravků dojde k tomu, že "užitečné bakterie" (obsažené v přípravku) obsadí prostor kolem kořenů rostlin a vytvoří v půdě nebo substrátu "blokádu" vůči průniku patogeních bakterií v půdě nebo substrátu. 

Podporuje růst a obranyschopnost zeleniny. Obsažené bakterie osídlí kořeny rostlin v půdě nebo substrátu. Tyto bakterie svoji činností produkují fytoalexiny – látky se stimulačními účinky na růst a přirozenou obranyschopnost zeleniny = podporují zdravý růst zeleniny včetně jejích kořenů.

Bakterie pro růst zeleniny

Podporuje růst a bohatou úrodu zeleniny. Bakterie navazují u kořenů v půdě vzdušný dusík a působí stimulačně na růst zeleniny. Svojí činností bakterie zvyšují biologickou aktivitu půdy, podílí se na rozkladu organických látek v půdě, při kterém se uvolňují živiny (NPK, aj.), které pěstovaná zelenina vyžívá pro svoji výživu. Zvyšuje kvalitu a úrodu zeleniny.

 Balení obsahuje 10 g přípravku = dávka na 10 m2 záhonu / plochy.


Pro jaké rostliny je registrován

  • pro veškerou zeleninu - listová, kořenová, cibulová, plodová, brukvovitá (zvyšuje odolnost rostlin, kořenů vůči půdním houbovým chorobám)

Jak ji použít

  • aplikace zálivkou do půdy nebo substrátu
  • neprovádějte postřik rostlin = přípravky účinkují jen v půdě, nikoliv na nadzemních částech rostlin

Dávkování

  • 10 g přípravku / 10 m2 plochy.​
  • INPORO Zdravá zelenina - 1x zálivkou po vzejití zeleniny (na mladé rostliny)
  • INPORO Růst rostlin - 1x za 2-4 týdny po aplikaci prvního přípravku (INPORO Zdravá zelenina) v případě zeleniny (salát, ředkvička, aj.), které se pěstují krátkou dobu. V případě  rostlin, které se pěstují delší dobu, např. rajčata, okurky, papriky, ošetřující zálivky provádějte každých 6 týdnů (střídání přípravků v soupravě). Opakování je vhodné z důvodů většího kořenového systému = rostlina potřebuje více bakterií).

Doplňkové parametry

Kategorie: Fungicidy - houbové choroby
Plodina: Zelenina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: