Alginit 30 kg
Přírodní minerální eko-bio hnojivo. Svými vlastnostmi je alternativou chlévského hnoje. Navíc dodává stopové prvky, zadržuje vodu, brání vyplavování živin z dodaných hnojiv, váže na sebe těžké kovy a neutralizuje jejich toxické účinky. Snižuje spotřebu anorganických hnojiv, snižuje se mortalita sazenic. Tak se zvyšuje výkonnost pěstovaných plodin.
Původ
Zemitá, řasovitá, organicko-minerální hornina, která vznikla před 3 až 5 miliony lety, působením primitivních řas, biomasy a zvětráváním vulkanického prachu, když se uložily odumřelé řasy v kráterových sopečných jezerech. Dnes se těží pouze v povrchových lomech v Maďarsku.
Účinky
Jeho účinnost v půdě se projeví už během 1 až 5 let, dle dávky a typu půdy, ale již v prvním roce se zvýší úrodnost o 10-30% a sníží se vyplavování makro-mikro prvků do podzemních a povrchových toků. Je tedy díky těmto vlastnostem velmi vhodný pod mladou výsadbu.
Svými unikátními vlastnostmi je regulátorem vody do rostlinných pletiv (1 kg Alginitu je schopno molekulárně vázat a udržet až 1,7 l vody), je stimulátorem i startérem pro rostliny.
Mimořádný přírodní produkt, který má široké využití v zemědělství, vinohradnictví, zahradnictví, sadařství, lesním hospodářství a chovatelství.
Doporučené dávkování
- do substrátu se zeminou, rašelinou min. 20% Alginitu
- tři polévkové lžíce na 1 litr květináče
- 0,5 – 2 kg pod sazenici, zapracovat 10 – 20 cm pod povrch
- pro výsadbu vinic 2 kg Alginitu pod jednu sazenici nebo min., 20t/ha
- 2 – 4 kg/m2 půdy (20-40 t/ha)
- postřik na list 1 kg na 10 l vody (30 kg na 300 l/1 ha), vyluhovat min. 20 dnů za občasného míchání
- přidání do kompostu min. 30 kg na 1 m3
- pro pokojové rostliny 1 polévková lžíce na 1-litrový květináč
Alginitem nelze přehnojit a je možné jej použít na všechny typy půd.
Poznámka: z důvodu větší hmotnosti je možno využít k přepravu pouze službu TopTrans nebo zboží vyzvednout osobně na naší prodejně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Granulovaná hnojiva |
---|---|
Hmotnost: | 30 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.