Speciální nutrient k zásobování bakterií mléčného kvašení esenciálními živinami. Kombinovaný přípravek z buněčných stěn, kaseinu a buničiny. Díky této speciální kombinaci živin se docílí výrazného zlepšení aktivity bakterií v problematických vínech. Na rozdíl od vinných kvasinek potřebují bakterie mléčného kvašení četné aminokyseliny. BACTIFERM® podporuje aktivitu bakterií za nepříznivých podmínek, jako je nízké pH, vysoký obsah alkoholu, silně přečiřené víno nebo víno chudé na živiny.
Použití a dávkování
Aplikační množství činí 10 g/hl, takže jednotka balení je určena na objem 250 litrů. Zamíchá se do vína před přidáním bakterií nebo se dávkuje do již naočkovaného vína 10 g/hl.
Skladování
BACTIFERM® lze v neporušeném obalu skladovat při 4-6 °C po dobu 18 měsíců. Otevřený obal obratem spotřebujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.