Velmi čistý aktivovaný bentonit.
Použití
Používá se převážně v tradičních procesech čiření vína a moštů (včasné odstranění rušivých a brzdících látek kvašení). Aktivita pro odstranění bílkovin je středně silná. Proto se doporučuje také ke stabilizačnímu čiření vína, octů a ovocných šťáv.
Dávkování
30 - 60 g/hl pro mošty a mladá vína, 30 - 150 g/hl pro mošty, vína a ovocné šťávy. Důkladně promíchejte ve vodě v poměru minimálně 1:15, získejte homogenní suspenzi. Nechejte odstát několik (minimálně 3 - 4) hodin, z důvodu nabobtnání bentonitu. Poté vmíchejte do celého objemu nápoje. Po několika dnech nápoj stočte z kalů.
Doporučená teplota nápoje při působení bentonitu je minimálně 12°C.
Vlastnosti
Vysoce čistěný bentonit sodný pocházející z nejlepších nalezišť. Je bělavé barvy bez zápachu. Vyznačuje se schopností odstranit bílkoviny. Během čiření se tvoří kompaktní sediment.
Skladování
Na tmavém, suchém a chladném místě, důkladně uzavřené.
Varitanty prodeje
BentoHill prodáváme v těchto variantách:
Země původu: Francie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.