Cibule jarní Karmen
Karmen je poloraná odrůda cibule, která se vyznačuje ploše kulovitým tvarem, sytě červenou slupkou a příjemně pikantní chutí.
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu
Karmen je poloraná odrůda cibule, která se vyznačuje ploše kulovitým tvarem, sytě červenou slupkou a příjemně pikantní chutí. Dužina je bílá s červenými okraji mezi jednotlivými suknicemi, výborné pikantní chuti. Výnos a intenzita vybarvenosti je na světové úrovni. Vynikající salátová cibule vhodná především pro konzum v syrovém stavu. Při zpracování vyššími teplotami dochází k nežádoucí změně barvy.
Pěstování
- Výsev ve skleníku se provádí v průběhu zimních měsíců.
- Výsev na záhony, pole v měsíci dubnu.
- Hloubka výsevu je asi 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC.
- Spon 25–30 x 10–15 cm.
- Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní.
- Sklizeň nastává v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července, začátkem srpna).
- Cibuli nechte proschnout na záhoně, nebo pověste ve svazcích na sušení. V okammžiku, kdy začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0–2 ºC.
Skladování
Cibule Karmen je výnosná a dlouhodobě skladovatelná. Skladujte na suchém a chladném místě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.