Milí zákazníci, spustili jsme novou verzi našeho e-shopu, která zatím může obsahovat drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme ale na tom, aby vše fungovalo jak má. Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat. Vaše zpětná vazba je pro nás důležitá! Děkujeme za Vaši trpělivost a pochopení.

Cibule jarní Karmen

Karmen je poloraná odrůda cibule, která se vyznačuje ploše kulovitým tvarem, sytě červenou slupkou a příjemně pikantní chutí.
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 9325
19 Kč
Cibule jarní Karmen
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Karmen je poloraná odrůda cibule, která se vyznačuje ploše kulovitým tvarem, sytě červenou slupkou a příjemně pikantní chutí. Dužina je bílá s červenými okraji mezi jednotlivými suknicemi, výborné pikantní chuti. Výnos a intenzita vybarvenosti je na světové úrovni. Vynikající salátová cibule vhodná především pro konzum v syrovém stavu. Při zpracování vyššími teplotami dochází k nežádoucí změně barvy.

Pěstování

  • Výsev ve skleníku se provádí v průběhu zimních měsíců.
  • Výsev na záhony, pole v měsíci dubnu.
  • Hloubka výsevu je asi 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC.
  • Spon 25–30 x 10–15 cm.
  • Cibule má ráda teplé a slunečné stanoviště, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. 
  • Sklizeň nastává v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července, začátkem srpna).
  • Cibuli nechte proschnout na záhoně, nebo pověste ve svazcích na sušení. V okammžiku, kdy začne zaschlá nať šustit, dává se cibule na chladné a suché místo, s teplotou 0–2 ºC.

Skladování

Cibule Karmen je výnosná a dlouhodobě skladovatelná. Skladujte na suchém a chladném místě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: