Na rozklad ovocného kvasu doporučujeme použít vynikající Extra fruit Hill.
Kapalný, koncentrovaný pektolytický enzym pro optimální rozklad kvasu z bobulového a peckového ovoce. Je povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Kontrolován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Cíl ošetření
- rychlé odbourání všech pektinovitých látek, s tím spojené včasné zkapalnění kvasu
- lepší čerpatelnost rmutu
- lehčí rozkvašení a snažší prokvášení kvasu na optimální obsah alkoholu
- intenzivnější narušení pletiva ovoce, tím uvolnění cenných látek ovoce a nárust ovocných aromat
Použití
Distizym® FM je pektolytický preparát, speciálně vyvinutý na vysokou aktivitu v kyselém pH prostředí bobulového a peckového ovoce. Distizym® FM rychle štěpí všechny pektinové látky, což vede k výraznému snížení viskozity a zkapalnění kvasu. Kvas se dá potom lehce míchat a čerpat. Intenzivním rozkladem kvasu se uvolňují cenné látky a zvyšuje se obsah buketních a aromatických látek. Zkapalněný a rozložený kvas ulehčuje rozkvašení, zlepšuje prokvašení kvasu, což vede k lepší výtěžnosti alkoholu. Současně se snižuje nebezpečí připálení během destilace.
Dávkování
druh ovoce | ml / 100 kg kvasu |
Bobulové ovoce | 30 - 50 |
Peckové ovoce | 20-50 |
Dávkování enzymu je závislé na surovině, stupni zralosti, teploty a době ovocných kvasů.
Uvedené dávky se vztahují na teplotu ošetření 15 ̊C.
Distizym® FM se zředí studenou vodou na 5-10 % roztok a dávkuje se nejlépe přímo do mlýnku nebo drtiče. Byl-li enzymový roztok přidán do nádrže kvasu předem nebo později , musí se enzym dokonale promíchat. Opakované krátké promíchání během první hodiny podporuje rozklad kvasu.
Skladování
Skladujte v chladnu. Otevřené balení rychle opět uzavřete a brzy spotřebujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.