Domácí pálenky a likéry
Alkohol se v dějinách lidstva objevuje odpradávna: vzpomeňme jen na medovinu Germánů a Keltů, pivo starověkých Egypťanů nebo na víno a jablečné víno křesťanského středověku. Právě ve středověku se po vynálezu destilační kolony rozvinula kultura výroby pálenek z ovoce. Alkohol dokáže zakonzervovat jeho chuť a dary léta tak vydrží dlouho do zimy.
Tento knižní rádce navazuje na starou tradici výroby vysokoprocentního alkoholu a představuje zájemcům jak ponaučení o historii pálení, tak i praktické rady a tipy, jak naložit s úrodou ze zahrady či sadu nebo jak zušlechtit zakoupené destiláty.
Součástí knížky jsou ověřené recepty, tipy ke skladování nebo dárkovému balení. Nechybí ani exkurz do právního rámce regulujícího domácí pálení.
Specifikace
- ISBN 978-80-7541-177-8
- Kniha je v českém jazyce
- 72 stran
- Datum vydání 5. 2. 2020
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.