18.12. ve 14:00. Později už vám přepravci nemohou zaručit doručení zásilky do Vánoc.

Enzymy

Enzymy jsou nenahraditelným pomocníkem při výrobě vína a dalších fermentovaných nápojů. Tyto biologicky aktivní látky, které se přirozeně vyskytují v přírodě, urychlují a zefektivňují chemické procesy, jež jsou klíčové pro získání kvalitního konečného produktu.

Ve vinařství se enzymy používají zejména pro zlepšení výtěžnosti při lisování, zvýšení čirosti a stability vína, nebo pro dosažení intenzivnější barvy a vůně.

Použití enzymů ve vinařství

  1. Zlepšení lisování a výtěžnosti moštu
    Enzymy podporují rozklad pektinů, které se nacházejí v buněčných stěnách hroznů. Tento proces umožňuje uvolnění většího množství šťávy, čímž se zvyšuje výtěžnost moštu. To je obzvláště důležité u odrůd s tvrdší slupkou nebo při výrobě kvalitních vín s minimem zbytků. Například Rapidase Expression.

  2. Podpora čirosti a stabilizace moštu/vína - odkalování
    Použití enzymů během čiření vína pomáhá odstranit jemné částice a zákaly. Výsledkem je průzračné a stabilní víno, které je připraveno pro lahvování a prezentaci. Patří sem například odkalovací enzym Rapidase Clear.

  3. Zvýraznění aromatických a barevných vlastností
    U aromatických odrůd vína enzymy podporují uvolnění aromatických látek z ovoce, což zvyšuje intenzitu vůně. Při výrobě červených vín enzymy zlepšují extrakci barviva ze slupek, což dodává vínu plnější a sytější barvu. Sem lze zařadit například Enzym Extra Fruit Hill nebo speciálně pro výrobu červených vín Rapidase EX Color.

  4. Usnadnění fermentace a kvašení
    Některé enzymy usnadňují průběh fermentace tím, že připravují vhodné podmínky pro kvasinky. Díky tomu dochází k rovnoměrnému kvašení, které je zásadní pro kvalitu výsledného vína.

Doporučujeme přečíst

Chcete se dozvědět více o správném použití enzymů a dalších procesech při výrobě vína? Podívejte se na naše tématické články:

Vyberte si z naší nabídky enzymů a posuňte svou vinařskou produkci na vyšší úroveň! Pokud potřebujete poradit s výběrem vhodného enzymu, neváhejte nás kontaktovat – rádi vám pomůžeme.

Nejprodávanější

Enzym extra fruit Hill 5 g
Enzym extra fruit Hill 5 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 6138
 
35 Kč
Distizym FM 50 g
Distizym FM 50 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 1421
 
55 Kč
Enzym extra fruit Hill 20 g
Enzym extra fruit Hill 20 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 6139
 
129 Kč
Rapidase EX color 15 g
Rapidase EX color 15 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 1454
 
99 Kč
Enzym extra fruit Hill 100 g
Enzym extra fruit Hill 100 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 8696
 
549 Kč
Rapidase Hill batonáž
Rapidase Hill batonáž
Skladem (>5 ks)
Kód: FMH00046
 
od 69 Kč
Rapidase Clear 100 g
Rapidase Clear 100 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 8698
 
579 Kč
Rapidase Clear 15 g
Rapidase Clear 15 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 8697
 
89 Kč
Rapidase EX color 100 g
Rapidase EX color 100 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 2792
 
529 Kč
Rapidase Expression 100 g
Rapidase Expression 100 g
Skladem (>5 ks)
Kód: 1372
 
549 Kč
Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem

Cena

35799
135799
Enzym extra fruit Hill 5 g
35 Kč

Speciální enzym k rozkladu ovocných a hroznových kvasů.

Kód: 6138
Distizym FM 50 g
Distizym FM 50 g
Skladem (>5 ks)
55 Kč

Enzym k rozkladu ovocných kvasů z tvrdého a suchého ovoce.

Kód: 1421
Rapidase Hill batonáž
Rapidase Hill batonáž
Skladem (>5 ks)
od 69 Kč

Enzymatický přípravek optimalizující zrání vín na kvasnicích.

Kód: FMH00046
Rapidase Clear 15 g
Rapidase Clear 15 g
Skladem (>5 ks)
89 Kč

Enzymatický přípravek pro odkalení moštu bílých vín. Odkalovací enzym.

Kód: 8697
Rapidase EX color 15 g
Rapidase EX color 15 g
Skladem (>5 ks)
99 Kč

Pro zlepšení extrakce a intenzity barvy, barevné stability a celkového procesu zpracování modrých hroznů.

Kód: 1454
Rapidase Expression 15 g
99 Kč

Specifický lisovací enzym pro maceraci rmutů moderních bílých vín.

Kód: 2791
Enzym extra fruit Hill 20 g
129 Kč

Speciální enzym k rozkladu ovocných a hroznových kvasů.

Kód: 6139
Rapidase EX color 100 g
Rapidase EX color 100 g
Skladem (>5 ks)
529 Kč

Enzymatický přípravek určený pro maceraci barvy modrých odrůd s podporou stability barvy a aromatických látek

Kód: 2792
Enzym extra fruit Hill 100 g
549 Kč

Speciální enzym k rozkladu ovocných a hroznových kvasů.

Kód: 8696
Rapidase Expression 100 g
549 Kč

Specifický lisovací enzym pro maceraci rmutů moderních bílých vín.

Kód: 1372
Rapidase Clear 100 g
Rapidase Clear 100 g
Skladem (>5 ks)
579 Kč

Enzymatický přípravek pro odkalení moštu bílých vín. Odkalovací enzym.

Kód: 8698
Distizym FM 1 kg
Distizym FM 1 kg
Skladem (>5 ks)
799 Kč

Speciální enzym k rozkladu ovocných kvasů z tvrdého a suchého ovoce.

Kód: 8190

Proč používat enzymy?

Použití enzymů ve vinařství umožňuje dosáhnout lepší kvality, efektivity a stabilní produkce. Díky nim je možné zvýšit výtěžnost surovin, zlepšit vizuální i senzorické vlastnosti vína a dosáhnout optimálních výsledků při každé fázi výroby.

Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu