18.12. ve 14:00. Později už vám přepravci nemohou zaručit doručení zásilky do Vánoc.

FermiHill FERMSTOP

Přírodní, vysoce účinný přípravek na zastavení kvašení.

Objem CZ
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: FMH00411 FMH00409 FMH00410 Zvolte variantu
699 Kč 79 Kč 369 Kč od 79 Kč 577,69 Kč bez DPH 65,29 Kč bez DPH 304,96 Kč bez DPH od 65,29 Kč bez DPH
FermiHill FERMSTOP
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Co je to FERMSTOP?

FERMSTOP je přípravek obsahující středně dlouhé nasycené mastné kyseliny, jako je kyselina oktanová (C8), dekanová (C10) a dodekanová (C12). Tyto kyseliny se přirozeně vyskytují například v ořeších nebo mateřském mléce, což znamená, že jsou nejen zdravotně nezávadné, ale dokonce i zdraví prospěšné. Ve vinařství mají tyto kyseliny klíčovou roli, neboť jsou přirozeně produkovány kvasinkami během fermentace, kde přispívají k regulaci jejich aktivity.

Jak FERMSTOP funguje?

Při aplikaci do dokvašejícího moštu se nedisociované mastné kyseliny  obsažené v přípravku FERMSTOP dostávají do buněk kvasinek. Zde disociují, snižují vnitřní pH kvasinek a narušují konformaci jejich membrán. Tento proces vede k rapidní inhibici metabolické aktivity kvasinek, jejich odumírání a k následnému zastavení alkoholové fermentace.

Výhody použití FERMSTOP

Jednou z hlavních výhod použití FERMSTOP je možnost snížení dávkování ostatních konzervačních látek, jake je oxid siřičitý (SO₂)nebo kyselina sorbová. Díky tomu se nejen zlevňuje a zjednodušuje výroba, ale také se minimalizuje obsah těchto konzervantů ve výsledném produktu, což je velkým přínosem pro kvalitu a zdraví spotřebitelů.

FERMSTOP je obzvláště účinný v kombinaci se sníženou dávkou SO₂, což se osvědčuje především v provozech, kde není možné použít nákladné technologie, jako je chlazení nebo sterilní filtrace. Použití FERMSTOP je tedy ideální volbou pro menší vinařství, která hledají efektivní a cenově dostupná řešení.

Dávkování a synergické faktory

Dávkování přípravku FERMSTOP do kvasícího média je 1:10 000, což znamená 1 ml na 10 litrů kvasícího média. Synergicky s účinky FERMSTOP působí nízké pH, vyšší obsah etanolu, nižší kalnost moštu, vyšší teplota a vyšší koncentrace volného oxidu siřičitého. Správné dávkování zaručuje, že organoleptické vlastnosti vína zůstanou nedotčeny, a látky se navíc vázají v tělech kvasinek, které jsou odstraněny při první stáčce.

Po aplikaci přípravku FERMSTOP se doporučuje dávkování SO₂ po 12-24 hodinách.

Kvasící mošty s obsahem 7-10 % alkoholu: FERMSTOP + 40-60 mg/l SO₂

Kvasící mošty s obsahem 10-13 % alkoholu: FERMSTOP + 30-50 mg/l SO₂

Kvasící mošty s obsahem 13 % a více alkoholu: FERMSTOP + 20-40 mg/l SO₂

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: