Hořká sůl 3 l

Kapalné hnojivo vhodné na rychlé odstranění skrytého i zjevného nedostatku hořčíku
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 9042
145 Kč 119,83 Kč bez DPH
Hořká sůl 3 l
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Hořká sůl je velmi vhodným doplňkem k hnojivům s obsahem základních živin N, P, K. Podporuje zdravý růst rostlin a využitelnost ostatních živin. Omezuje hnědnutí a předčasný opad jehličí, odstraňuje chlorózu z nedostatku hořčíku.

Charakteristika:

Krystalické hořečnaté hnojivo
16% MgO + 36% SO3

Použití:

Hořká sůl se používá výhradně v roztoku k listové aplikaci či zálivkou ke kořenům. Aplikuje se ve 2 až 5 % koncentraci (20 - 50 g na 1 l vody v množství 25 g na 10 m2) na list postřikovačem, lze kombinovat s pesticidy. Je velmi dobře snášena rostlinami, přesto však může vyjímečně dojít k jejich poškození. Aplikaci na list volíme pro rychlý účinek. Zálivka ke kořenům znamená snadný a rychlý příjem kořeny vodorozpustné formy hořčíku. Při nižší vzdušné vlhkosti nebo vysokých teplotách je vhodné použít nižší koncentrace a postřik zopakovat. Hořká sůl není na světle stálá a reaguje i na teplotu a vzdušnou vlhkost. Přitom dochází k rekrystalizaci, která nemá vůbec žádný vliv na rozpustnost hořké soli ve vodě. Tato vlastnost je pro hořkou sůl typická.

Dávkování:

  • konifery (příznaky nedostatku hořčíku) 20 - 30 g na 1 l vody / 2 - 3 aplikace
  • zelenina (v období maximálního přírůstku hmoty) 20 - 30 g na 1 l vody / 1 - 2 aplikace
  • ovocné stromy (do tvorby plodů) 20 g na 1 l vody / 2 - 3 aplikace
  • vinná réva (po odkvětu do začátku srpna) 30 - 50 g na 1 l vody / 1 - 2 aplikace
  • brambory (do květu - při ošetření proti plísni) 20 - 30 g na 1 l vody / 1 - 2 aplikace

Hlavní termíny pro aplikaci hnojiva:

Celoročně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: