Milí zákazníci, spustili jsme novou verzi našeho e-shopu, která zatím může obsahovat drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme ale na tom, aby vše fungovalo jak má. Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat. Vaše zpětná vazba je pro nás důležitá! Děkujeme za Vaši trpělivost a pochopení.

Kalinat 134 g

Přípravek určený k šetrnému odkyselení moštů a vín. Testován odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 3098
69 Kč
Kalinat 134 g
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Obvzláště vhodný na odkyselení mladých vín, které se mají brzy lahvovat.

Produkt a účinek

Odkyselením hydrogenuhličitanem draselným se vysráží vinný kámen (hydrogenvinan draselný). Oproti vínanu vápenatému vysráženému při normálním odkyselení může být vysrážení hydrogenvinanu draselného urychleno při odkyselení Kalinatem v chladu nebo pomocí kontaktního způsobu (4 g/l Kali-Contact dávkovat za intenzivního míchání do vychlazeného vína od – 4 do +4 ̊C).

Hlavní předností odkyselení Kalinatem je také rychlá možnost vyloučení a oddělení krystalů a tím brzká připravenost čerstvě odkyselených vín. Ale to je možné jen, když víno bude po přidání Kalinatu zchlazeno. K tomu může být použit kontaktní způsob, čímž se dosáhne zpravidla stability v intervalu 3 dní. Můžete využít i zimních chladných teplot. Je-li však odkyselení vín při normální sklepní teplotě, tak se prodlouží krystalizace na několik týdnů.

Vypočítané výsledné hodnoty kyselin se dosáhne nejdříve po vykrystalizování hydrogenvinanu draselného, také po odpovídající době ležení nebo účinku chladu popř. kontaktním způsobem. Nedosáhne – li se při odkyselení Kalinatem kompletního vypočítaného úbytku, znamená to že krystalizace není skončena, přesto se však docílí požadované neutralizace kyselin. Hodnota pH se pří odkyselení Kalinatem v rozsahu 3g/l nepatrně ovlivní. To je také předností při odkyselení mladých vín.

Dávkování

K odkyselení o 1 g/l je zapotřebí 67 g Kalinatu / 100 l moštu, mladého vína nebo vína.

Provedení

Kalinat přidat přímo do celé nádrže za intenzivního míchání, nebo nejdříve rozpustit v malém množství. Pozor na dostatečně velký prostor v odkyselovací nádobě, kdy během odkyselování se uvolňuje CO2.

Skladování

Na tmavém, suchém a chladném místě. Pro další použití balení důkladně uzavřete!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: