Kyselina askorbová 100 g
Je původcem tvorby kyseliny vinné. V moštech se nachází v množství okolo 50 mg/l, ve vínech potom klesá na 1 - 10 ml/l. Slouží spíše jako antioxidační a stabilizační prostředek, dávkuje se v množství 5 - 10 g/hl. Přídavek je vhodné doplnit přidáním SO2.
Další názvy
Vitamin C, Kyselina L-askorbová, E300
Použití
Pro potravinářské použití jako antioxidační a stabilizační prostředek. Při zpracování hroznů a ošetření moštů částečně nahrazuje SO2.
Dávkování
Individuální. Doporučená dávka 4-8 g/hl.
U vína maximálně 15 g/hl.
Návod k použití
Preparát rozpusťte v 20 násobném množství nápoje, rozmíchejte tak, aby nevznikly hrudky a poté důkladně vmíchejte do celého objemu.
Skladování
Na tmavém, suchém a chladném místě. Pro další použití balení důkladně uzavřete!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.