Bílý krystalický prášek pro potravinářské použití.
Nachází se v ovoci a nezralých hroznech (s vyzráváním se její obsah snižuje). Má nepříjemnou chuť, jež způsobuje pocit nezralosti a trpkosti, zejména u červených vín, kde ale může být biologickou fermentací přeměněna na příjemnější kyselinu mléčnou. Pro dokyselení se přidává v kombinaci 1:1 s kyselinou vinnou nebo samostatně v množství 89 g/hl.
Použití
Do vína pro zvýšení kyselosti a intenzity chutě. Lze také použít v kombinaci s kyselinou vinnou v poměru 1:1.
V potravinách ma všestranné využití (nápoje, mošty, džusy, marmelády, cukroví, bonbony, ...). Je stabilní a dobře rozpustná ve vodě.
Dávkování
89 g/100 l zvyšuje o kyselinu 1‰ (g/l)
Lze také použít v kombinaci s kyselinou vinnou v poměru 1:1.
Skladování
Na tmavém, suchém a chladném místě. Pro další použití balení důkladně uzavřete. Baleno v 25 kg pytli.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kyseliny a stabilizátory |
---|---|
Hmotnost: | 25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.