Macerát - nálev na okurky 260 ml
Nálev na okurky je vyrobený z octu kvasného 8% a směsí extraktů koření. Díky optimálnímu poměru koření (pepř, nové koření, bobkový list, tymián, chilli a hřebíčku) slouží k přípravě sladkokyselého nálevu na sterilované okurky znojemského typu. Přítomnost koprové silice dodává nálevu koprovou chuť typickou pro naše tradiční okurky. Nálev je macerát, který se musí naředit, aby splnil svůj účel. Do připravené směsi vody, octa, cukru, soli se přimíchá nálev na okurky, vše se zamíchá a takto hotový lák je připravený k použití.
Návod na použití
Před použitím protřepat. V 17 litrech pitné vody rozpusťte 0,6 kg soli, 2 kg cukru, přidejte 6,5 litru octa a přimíchejte nálev na okurky 260 ml. Připravíte tak 24 l nálevu na okurky.
Nálev je určen jako základ k přípravě nálevu na sterilované okurky, sterilované houby. Produkt byl vyvinut na základě dlouholeté zkušenosti s výrobou nálevu na znojemské okurky ve spolupráci s tehdejším výrobcem znojemských okurek družstvem Znojemská okurka.
Složení
ocet kvasný lihový, výtažek koření
Nutriční hodnoty ve 100 g: energetická hodnota 106 kJ, tuky 0 g, sacharidy - z toho cukry 0,03 g, bílkovinyく0,1 g, sůlく0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.