Mandle jádra pražená uzená 250 g
Uzené mandle jsou gurmánskou pochoutkou, a proto je nejlepší je konzumovat jen tak.




Uzené mandle jsou gurmánskou pochoutkou, a proto je nejlepší je konzumovat jen tak. Od tradičních pražených solených mandlí se neliší pouze kořením, ale také tím, že na solenou variantu se používají mandle blanšírované.
U mandlí uzených je ale vynikající kombinace hnědé mandlové slupky s naší originální kořenící směsí. Proto používáme na pražení kalifornské naturální mandle odrůdy CARMEL o kalibru 23-25 včetně jejich přirozené hnědé slupky, do které se krásně vsákne kořenící uzené aroma.
Mandle
Mandle jsou složeny z více než 50 % tuků (52 g ve 100 g). Najdete v nich především z mononenasycené (34 %) a polynenasycené (11 %) mastné kyseliny, které jsou zdravé pro naše srdce. I když mají energetickou hodnotu (2649kj ve 100 g), naturální mandle jsou doporučovány při hubnutí a jsou častým základem receptů z nízkosacharidové diety.
Obsahují totiž hodně vlákniny (12 g ve 100 g), proteinu (18, 3 g bílkovin ve 100 g) a řadu antioxidantů, které naše tělo potřebuje. Antioxidanty jsou především ve slupce mandle, proto je zdravější konzumovat mandle neoloupané. Naturální mandle jsou také zdrojem hořčíku (269 mg ve 100 g) a vitamínů B2 a E.
Původ mandlí: Kalifornie (USA)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.