18.12. ve 14:00. Později už vám přepravci nemohou zaručit doručení zásilky do Vánoc.

Maxaferm 20 g

”Nejlepší kontrola alkoholového kvašení”. Komplexní výživa (živná sůl) pro fermentaci.
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 2712
19 Kč 15,70 Kč bez DPH
Maxaferm 20 g
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Problémy vznikající na konci alkoholové fermentace jsou dány aktivitou kvasinek. Snížení aktivity kvasinek může vést ke zpomalení nebo dokonce zastavení kvašení. Hlavní aspekty, které mají za následek problematickou fermentaci lze specifikovat  následovně: nedostatky ve výživě (vitamín B1 a asimilační dusík), propustnosti v permeabilitě buněčných stěn, dlouhé řetězce mastných kyselin, alkohol, významné teplotní výkyvy a množství síry. Tyto důležité faktory činí fermentaci v řadě případů problematickou. Pouze kontrola a měření neumožní předcházení možných problémům.

Maxaferm® je ideálním řešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amonné soli podněcují růst kvasinek a jejich metabolismus. Buněčné stěny inaktivovaných kvasinek jsou zdrojem asimilačního dusíku. Tyto substance mají schopnost vázat mastné kyseliny (C8-C12), pomáhají zesilovat buněčnou stěnu a tím zajišťují aktivitu kvasinek, tolik potřebnou pro fermentaci moštů a rmutů.

Maxaferm® tedy:

- podněcuje růst vasinek a jejich metabolismu

- zlepšuje aktivitu kvasinek

Maxaferm® zajišťuje kompletní optimalizaci celého fermentačního procesu. Použití Maxafermu® je nejlepší kontrola alkoholové fermentace.

Dávkování

Standardní aplikace:
Rozdělte dávku nejlépe na 2 díly. První díl aplikujte v počátku fermentace, druhý aplikujte před hlavním kvašením (3 den)
Doporučené dávkování: 30-40 g/hl.
Preventivní ochrana:
Přidejte Maxaferm® ve střední fázi fermentace. Rozpusťte potřebné množství přípravku v 10-ti násobném množství vody, moštu nebo vína. Následně celé množství přidejte do fermentační
nádrže za stálého míchání. Doporučeno lehké provzdušnění.
Doporučené dávkování: 15-30 g/hl.
Restartování fermentace
Při restartování je nutné individuálně posoudit
danou  situaci.  Nutno  aplikovat  v  kombinaci s
vhodným kmenem kvasinek.
Průměrné dávkování: 40-50 g/hl.
Maximální možné dávkování: 60 g/hl

Původ: 
Maxaferm, 
OENOBRANDS SAS, Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: