Úvodní strana » Vinohrad a sklep » Ve sklepě » Kvasinky a enzymy » Výživa

Uvedené fotky jsou pouze ilustrační a můžou se od zboží lišit.

Maxaferm 20 g

Kód produktu: 2712

”Nejlepší kontrola alkoholového kvašení”. Komplexní výživa (živná sůl) pro fermentaci.

19 Kč 15,70 Kč Bez DPH

Skladem > 10 ks

Dubňany: > 10 ks

Mělník: < 10 ks

- +

Problémy vznikající na konci alkoholové fermentace jsou dány aktivitou kvasinek. Snížení aktivity kvasinek může vést ke zpomalení nebo dokonce zastavení kvašení. Hlavní aspekty, které mají za následek problematickou fermentaci lze specifikovat  následovně: nedostatky ve výživě (vitamín B1 a asimilační dusík), propustnosti v permeabilitě buněčných stěn, dlouhé řetězce mastných kyselin, alkohol, významné teplotní výkyvy a množství síry. Tyto důležité faktory činí fermentaci v řadě případů problematickou. Pouze kontrola a měření neumožní předcházení možných problémům.

Maxaferm® je ideálním řešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amonné soli podněcují růst kvasinek a jejich metabolismus. Buněčné stěny inaktivovaných kvasinek jsou zdrojem asimilačního dusíku. Tyto substance mají schopnost vázat mastné kyseliny (C8-C12), pomáhají zesilovat buněčnou stěnu a tím zajišťují aktivitu kvasinek, tolik potřebnou pro fermentaci moštů a rmutů.

Maxaferm® tedy:

- podněcuje růst vasinek a jejich metabolismu

- zlepšuje aktivitu kvasinek

Maxaferm® zajišťuje kompletní optimalizaci celého fermentačního procesu. Použití Maxafermu® je nejlepší kontrola alkoholové fermentace.

Dávkování

Standardní aplikace:
Rozdělte dávku nejlépe na 2 díly. První díl aplikujte v počátku fermentace, druhý aplikujte před hlavním kvašením (3 den)
Doporučené dávkování: 30-40 g/hl.
Preventivní ochrana:
Přidejte Maxaferm® ve střední fázi fermentace. Rozpusťte potřebné množství přípravku v 10-ti násobném množství vody, moštu nebo vína. Následně celé množství přidejte do fermentační
nádrže za stálého míchání. Doporučeno lehké provzdušnění.
Doporučené dávkování: 15-30 g/hl.
Restartování fermentace
Při restartování je nutné individuálně posoudit
danou  situaci.  Nutno  aplikovat  v  kombinaci s
vhodným kmenem kvasinek.
Průměrné dávkování: 40-50 g/hl.
Maximální možné dávkování: 60 g/hl

Původ: 
Maxaferm, 
OENOBRANDS SAS, Francie

Kvasná zátka

Kvasná zátka
 Nemělo by Vám chybět
29 Kč
Zabraňuje oxidaci při kvašení moštu.
+ -
ks
skladem

D.A.P. Aktiv výživa 20 g

19 Kč
Vyvážená výživa pro kvasinky založená na fosforečnanu amonném a thiaminu bez obsahu síranů.
+ -
ks
skladem

FermiHill Cool 20 g

FermiHill Cool 20 g
 TOP PRODUKT
39 Kč
Multifunkční kvasinky pro bezpečnou fermentaci, včetně řízeného kvašení, fungující při nízkých teplotách (od 11°C). Zachovávají odrůdovost a aroma.
+ -
ks
skladem

Oenoferm Freddo F3 20 g

55 Kč
Chladnomilné kvasinky na rozkvášení studených moštů k řízenému kvašení za účelem zachování aroma.
+ -
ks
skladem

FermiHill výživa Active PRO 20 g

FermiHill výživa Active PRO 20 g
 Nemělo by Vám chybět
 TOP PRODUKT
19 Kč
Komplexní výživa vytváří ideální prostředí pro rozvoj a růst kvasinek.
+ -
ks
skladem

Oenoferm Bouquet F3 20 g

49 Kč
Čisté aktivní ušlechtilé kvasinky pro rozvinutí svěžích ovocných aromat.
u dodavatele - na dotaz

SO2 - Reagenz

SO2 - Reagenz
 Nemělo by Vám chybět
 TOP PRODUKT
139 Kč
Vynikající jednosložkový roztok na rychlé měření volné síry ve víně.
+ -
ks
skladem

Znalostiv oboru na trhu

Skvělé cenyjedny z nejlepších

Dopravajiž od 49 Kč

Zákaznickápodpora a pomoc on-line

Rychlostdodání a dopravy