Maxaferm 20 g
Problémy vznikající na konci alkoholové fermentace jsou dány aktivitou kvasinek. Snížení aktivity kvasinek může vést ke zpomalení nebo dokonce zastavení kvašení. Hlavní aspekty, které mají za následek problematickou fermentaci lze specifikovat následovně: nedostatky ve výživě (vitamín B1 a asimilační dusík), propustnosti v permeabilitě buněčných stěn, dlouhé řetězce mastných kyselin, alkohol, významné teplotní výkyvy a množství síry. Tyto důležité faktory činí fermentaci v řadě případů problematickou. Pouze kontrola a měření neumožní předcházení možných problémům.
Maxaferm® je ideálním řešením uvedeného problému. Vitamín B1 a amonné soli podněcují růst kvasinek a jejich metabolismus. Buněčné stěny inaktivovaných kvasinek jsou zdrojem asimilačního dusíku. Tyto substance mají schopnost vázat mastné kyseliny (C8-C12), pomáhají zesilovat buněčnou stěnu a tím zajišťují aktivitu kvasinek, tolik potřebnou pro fermentaci moštů a rmutů.
Maxaferm® tedy:
- podněcuje růst vasinek a jejich metabolismu
- zlepšuje aktivitu kvasinek
Maxaferm® zajišťuje kompletní optimalizaci celého fermentačního procesu. Použití Maxafermu® je nejlepší kontrola alkoholové fermentace.
Dávkování
Standardní aplikace:
Rozdělte dávku nejlépe na 2 díly. První díl aplikujte v počátku fermentace, druhý aplikujte před hlavním kvašením (3 den)
Doporučené dávkování: 30-40 g/hl.
Preventivní ochrana:
Přidejte Maxaferm® ve střední fázi fermentace. Rozpusťte potřebné množství přípravku v 10-ti násobném množství vody, moštu nebo vína. Následně celé množství přidejte do fermentační
nádrže za stálého míchání. Doporučeno lehké provzdušnění.
Doporučené dávkování: 15-30 g/hl.
Restartování fermentace
Při restartování je nutné individuálně posoudit
danou situaci. Nutno aplikovat v kombinaci s
vhodným kmenem kvasinek.
Průměrné dávkování: 40-50 g/hl.
Maximální možné dávkování: 60 g/hl
Původ:
Maxaferm,
OENOBRANDS SAS, Francie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.