Speciální přípravek k podvojnému odkyselení. Neoanticid je chemicky čistý uhličitan vápenatý E 170 pro potraviny. Podvojné odkyselení tímto přípravkem spočívá v tom, že se vypočítaná část moštu nebo vína odkyselí takřka úplně. Po oddělení krystalů se tato část opět smíchá s neodkyseleným dílem. Tím se odstraní i kyselina jablečná a v neodkyselené části zůstává obsažena kyselina vinná. Při chuťovém posuzování harmonie kyselin má tento postup mimořádný účinek.
Použití
K odstranění 1 %, příp. 1 g/l kyselin, je potřebná dávka NEOANTICIDU 67 g/100 l. Celkové množství NEOANTICIDU se před použitím rozmíchá s trochou moštu nebo vína a poté se vleje do sudu nebo tanku. Potom se za stálého míchání přidá vypočítané množství moštu nebo vína. Toto množství musí být již odměřeno předem, protože unikající CO2 způsobje silné pěnění. Míchat se musí tak dlouho, až není patrné žádné unikání CO2.
a) Originální podvojné odkyselení
Po krátkém promíchání (5–15 minut) se vypadlé kaly oddělí křemelinovou filtrací. Nakonec se zbytek moštu /vína smíchá s odkyselenou částí moštu/vína.
b) Zjednodušený postup
Po krátkém promíchání (5–15 minut) se přidá celý zbytek moštu/vína. Kaly se nechají usadit a relativně čistý mošt / víno se přečerpá do neodkyselené části.
Skladování
Na tmavém, suchém a chladném místě. Pro další použití balení důkladně uzavřete.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.