Milí zákazníci, spustili jsme novou verzi našeho e-shopu, která zatím může obsahovat drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme ale na tom, aby vše fungovalo jak má. Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat. Vaše zpětná vazba je pro nás důležitá! Děkujeme za Vaši trpělivost a pochopení.

Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2. díl

Pokračování krásné barevné encyklopedie od významných autorů. Jediná svého druhu v ČR.
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 5007
369 Kč
Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2. díl
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

 

Jediná původní česká encyklopedie v tomto oboru na našem trhu má druhý díl. Právě vychází pokračování úspěšného prvního dílu, který zvítězil v soutěži světové vinařské literatury v kategorii Monografie a zvlášť odborné a propagační dílo. Stala se tak první českou knihou v historii soutěže mezinárodní vinařské organizace O.I.V. se sídlem v Paříži, které se takového ocenění dostalo.

Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují opět širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Milovníky turistiky zajisté potěší rozšíření o podkapitolu upozorňující čtenáře textově i obrazově na „pozoruhodné“ vinařské stavby jak v Čechách, tak na Moravě.

Následuje kapitola o složení vína popisující chtěné i nechtěné složky vína. Nejrozsáhlejší je pochopitelně kapitola o vzniku vína, podrobně a názorně seznamující s různými způsoby výroby tichých vín. Na ni navazuje v naší literatuře snad nejpodrobněji zpracovaná kapitola o výrobě vín perlivých a šumivých. Srozumitelný text je doplněn množstvím původních fotografií pořízených v našich vinařstvích.

Dále nechybí podrobný přehled nedostatků, vad či nemocí vín. Podobně jako v prvním díle je také zde kapitola představující naše vinařské podoblasti s jejich dalšími odlišnostmi. Závěr knihy navazuje na obsah prvního dílu, patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín s nejnovějšími poznatky z domova i ze zahraničí. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik.

Čtivý text je bohatě doplněn názornými fotografiemi a pro lepší porozumění je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokráte zaměřený na pojmy týkající se výroby vín. Knihu uzavírá několik podrobných rejstříků pro snazší a rychlejší vyhledávání.

Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním a přináší dokonce o několik stran více textu. Práci s knihou usnadňuje nejen přehledná grafika a podrobné rejstříky, ale čtenáře zajisté potěší i dvě barevné stužky pro zakládání často vyhledávaných stránek.

Kniha byla vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky.

312 celobarevných stran
na 1 000 barevných fotografií
křídový papír, pevná šitá vazba s přebalem

 

Auroři: Vilém Kraus, Zuzana Foffová, Bohumil Vurm.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: