18.12. ve 14:00. Později už vám přepravci nemohou zaručit doručení zásilky do Vánoc.

Paprika zeleninová pálivá Bhut Jolokia 15s

Paprika Bhut Jolokia nese označení extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150cm.
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 0346
62 Kč 51,24 Kč bez DPH
Paprika zeleninová pálivá Bhut Jolokia 15s
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Paprika Bhut Jolokia nese označení extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy.

V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti.

Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU.

Pěstování

  • Výsev v měsících leden a únor. Výsev je možný pouze ve vytápěných prostorech jako např. skleník, byt, apod.
  • Sklizeň v měsících červenec, srpen, září, říjen.
  • V balení je 15 semen.

Použití

Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček. BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: