Podzim

Zbytkový cukr ve víně

Zbytkový cukr ve víně

O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak objevují kouzlo snadného zvýšení k...

Co je burčák

Co je burčák

Na začátku vinobraní se nedá nevzpomenout podzimní fenomén, mok, který se veřejně pije jen u nás. I ti z okolních zemí, kde s...

Nešvary při výrobě vína

Nešvary při výrobě vína

🎧 Raději posloucháte? Pusťte si článek jako audio: Váš prohlížeč nepodporuje přehrávač audia. Každý máme nějaké ...

Kvasinky a výživa na víno

Kvasinky a výživa na víno

Používání aktivních (nebo jak se také mnohdy říká „ušlechtilých“) vinných kvasinek se naštěstí ve sklepích malovinařů již pevně us...

Kdy začít se sběrem hroznů?

Kdy začít se sběrem hroznů?

Vinobraní se blíží vysokým tempem a klasickým dilematem vinaře je v tomto období rozhodnutí o tom, kdy vzít nůžky a úrodu sklidit....