Podzim

Zbytkový cukr ve víně

Zbytkový cukr ve víně

O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak objevují kouzlo snadného zvýšení k...

Co je burčák

Co je burčák

Na začátku vinobraní se nedá nevzpomenout podzimní fenomén, mok, který se veřejně pije jen u nás. I ti z okolních zemí, kde s...

Nešvary při výrobě vína

Nešvary při výrobě vína

Každý máme nějaké navyklé postupy a v případě výroby vína se občas může jednat i o zlozvyky, vycházející z kombinace neznalosti de...

Kvasinky a výživa na víno

Kvasinky a výživa na víno

Používání aktivních (nebo jak se také mnohdy říká „ušlechtilých“) vinných kvasinek se naštěstí ve sklepích malovinařů již pevně us...

Kdy začít se sběrem hroznů?

Kdy začít se sběrem hroznů?

Vinobraní se blíží vysokým tempem a klasickým dilematem vinaře je v tomto období rozhodnutí o tom, kdy vzít nůžky a úrodu sklidit....