Ani kapka vína nazmar: Vyzkoušejte buničinu
Letošní útok padlí révového hodně zdecimoval naše vinice. Úroda bude solidní u těch vinohradníků, kt...
Letošní útok padlí révového hodně zdecimoval naše vinice. Úroda bude solidní u těch vinohradníků, kt...
Vrcholí sběry hroznů a mnozí vinaři zrovna v této době nakváší červená vína a tzv. míchají rmut. Tat...
Čarovný podzim nastupuje, je krásné počasí (alespoň v době kdy píšu tyto řádky) a hrozny se nalévají...
Růžové víno. Kdo by dnes neslyšel o tomto znovuobjeveném pokladu našich vinic. V současné době nabír...
Na začátku vinobraní se nedá nevzpomenout podzimní fenomén, mok, který se veřejně pije jen u nás. I ...
S blížícím se vinobraním a plným zapojením do procesu výroby vína je důležité si připomenout klíčové...
Když je stav hroznů opravdu špatný, tak nám nezbývá, než se s tím poprat a vydolovat z úrody co se d...
Používání aktivních (nebo jak se také mnohdy říká „ušlechtilých“) vinných kvasinek se naštěstí ve sk...
Síření je jeden z nejstarších způsobů konzervace vína. Oxid siřičitý (SO2) má hlavní význam v tom, ž...
Pravý podzim? To jsou teploty těsně nad nulou a rána doprovázejí mlhy a vlhko. Pozdě...