Jak se degustuje a hodnotí na výstavy vín
Máme to krásné privilegium že v našem kraji je opravdu obrovské množství výstav vín různých úrovní a...
Máme to krásné privilegium že v našem kraji je opravdu obrovské množství výstav vín různých úrovní a...
O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak obje...
Listopad, ale vlastně celý podzim a zima patří mezi to období, které je pošmourné, vlhké a nepříjemn...
Díky úzké spolupráci s Vinařskou školou ve Valticích, můžeme nabídnout laboratorní rozbor vín s urče...
Síření je jeden z nejstarších způsobů konzervace vína. Oxid siřičitý (SO2) má hlavní význam v tom, ž...
Víno, stejně jako řada dalších potravin, obsahuje velké množství organických látek. Z látek dusíkaté...
Navzdory bláznivému vinařskému roku 2014, který se projevil zejména hnilobnými procesy na hroznech v...
Víno je v bezpečí sklepů. A teď je velmi důležité se soustředit na kvalitu. Když vinaři hodnotí své ...
Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi d...
Každý máme nějaké navyklé postupy a v případě výroby vína se občas může jednat i o zlozvyky, vycháze...