Postřehy

Zbytkový cukr ve víně

Zbytkový cukr ve víně

O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak objevují kouzlo snadného zvýšení k...

Síření vína - proč a jak?

Síření vína - proč a jak?

Síření je jeden z nejstarších způsobů konzervace vína. Oxid siřičitý (SO2) má hlavní význam v tom, že odebírá kyslík a zároveň drž...

Bílkoviny musí pryč!

Bílkoviny musí pryč!

🎧 Raději posloucháte? Pusťte si článek jako audio: Váš prohlížeč nepodporuje přehrávač audia. Víno, stejně jako ...

Jak se dá "zakulatit" víno?

Jak se dá "zakulatit" víno?

Navzdory bláznivému vinařskému roku 2014, který se projevil zejména hnilobnými procesy na hroznech v závěru zrání, vína, kter...

Cizí tóny ve víně

Cizí tóny ve víně

Víno je v bezpečí sklepů. A teď je velmi důležité se soustředit na kvalitu. Když vinaři hodnotí své či cizí vína, velmi často se s...

Nešvary při výrobě vína

Nešvary při výrobě vína

🎧 Raději posloucháte? Pusťte si článek jako audio: Váš prohlížeč nepodporuje přehrávač audia. Každý máme nějaké ...