Sommelier nebo degustátor. Kdo je víc?
Pomalu se rozběhne doba výstav a koštů. Na místních výstavách jde zejména o reputaci v té či oné ves...
Pomalu se rozběhne doba výstav a koštů. Na místních výstavách jde zejména o reputaci v té či oné ves...
Burčákový pochod, dříve pochod Slováckými vinohrady, se koná ve vinařských osadách Šidleny, Dubňansk...
Při debatách s vinaři o zacházení s plničkami, filtry a vinařskou technikou vždy dojde na to, jak sp...
Jak se mění priority, začínáme se stále více zajímat o to, co jíme, pijeme, o složení potravin a tec...
Alternativou klasických révových vín jsou vína ovocná. Ne každý vinařský nadšenec se narodil a žije ...
Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi d...
Víno je nápoj krásný a tajemný, jehož výroba vyžaduje zručnost, zkušenosti a někdy i kapku štěstí. B...
Charvát, Othello, Isabella… Nejmenuji zde názvy děl ctihodného spisovatele, pana Shakespeara, ale ná...
O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak obje...
Jako by vínomilní lidé začali trochu ohrnovat nos nad polosuchými a sladšími moravskými víny. Čím dá...