Co jsou to taniny
Doba se mění k lepšímu. Tedy alespoň co se sortimentu pro výrobu vína týče. Dnes mají i ti nejm...
Doba se mění k lepšímu. Tedy alespoň co se sortimentu pro výrobu vína týče. Dnes mají i ti nejm...
Ve sklepích máme vína čistá. Základní odkalení, i školení vín je pomalu za námi. Vinaři, kteří chtěj...
Jak se mění priority, začínáme se stále více zajímat o to, co jíme, pijeme, o složení potravin a tec...
Jako by vínomilní lidé začali trochu ohrnovat nos nad polosuchými a sladšími moravskými víny. Čím dá...
Určitě jste se u vína již setkali s pojmem extrakt. Na některých lahvích, většinou u špičkových vín ...
Dubové chipsy, vytvářející tzv. barriquový efekt ve víně jsou u nás něco jako tak trochu neslušného....
Alternativou klasických révových vín jsou vína ovocná. Ne každý vinařský nadšenec se narodil a žije ...
Charvát, Othello, Isabella… Nejmenuji zde názvy děl ctihodného spisovatele, pana Shakespeara, ale ná...
Zátky, nebo chcete-li špunty, korky, silikony, ocťáky, korunky a nevím kolik mají ještě názvů, je sa...
Jsou ročníky, kdy hrozny nádherně dozrají s ideálním množství přirozeného cukru. A pak jsou ročníky,...