Nešvary při výrobě vína
Každý máme nějaké navyklé postupy a v případě výroby vína se občas může jednat i o zlozvyky, vycházející z kombinace neznalosti de...
Každý máme nějaké navyklé postupy a v případě výroby vína se občas může jednat i o zlozvyky, vycházející z kombinace neznalosti de...
Vinobraní se blíží vysokým tempem a klasickým dilematem vinaře je v tomto období rozhodnutí o tom, kdy vzít nůžky a úrodu sklidit....
Letošní útok padlí révového hodně zdecimoval naše vinice. Úroda bude solidní u těch vinohradníků, kteří včas zachytili tlak a horš...
Již několikrát jsme se tady zabývali hnojením, jeho termíny, čím a kdy hnojit. Stále ale u zákazníků při nákupu převládá zájem o h...
Máme dvacáté první století a technika nám mnoha způsoby usnadňuje práci. Také i v řezu, nebo chcete-li střihání keřů révy či větví...
Vrcholí sběry hroznů a mnozí vinaři zrovna v této době nakváší červená vína a tzv. míchají rmut. Tato činnost je pro budoucí kvali...
Dubové chipsy, vytvářející tzv. barriquový efekt ve víně jsou u nás něco jako tak trochu neslušného. A přitom zcela zbytečně. Nasa...
Máme to krásné privilegium že v našem kraji je opravdu obrovské množství výstav vín různých úrovní a druhů. Ono hodnotit vína není...
Po novém roce některá mladá vína už chtějí ze sklepů ven. Jde hlavně o odrůdy, které jako mladé chutnají nejlépe a milovníci vína ...