Jak se degustuje a hodnotí na výstavy vín
Máme to krásné privilegium že v našem kraji je opravdu obrovské množství výstav vín různých úrovní a druhů. Ono hodnotit vína není...
Máme to krásné privilegium že v našem kraji je opravdu obrovské množství výstav vín různých úrovní a druhů. Ono hodnotit vína není...
O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak objevují kouzlo snadného zvýšení k...
Listopad, ale vlastně celý podzim a zima patří mezi to období, které je pošmourné, vlhké a nepříjemné. Dny jsou krátké a tma dlouh...
Díky úzké spolupráci s Vinařskou školou ve Valticích, můžeme nabídnout laboratorní rozbor vín s určením výsledků do druhého pracov...
Síření je jeden z nejstarších způsobů konzervace vína. Oxid siřičitý (SO2) má hlavní význam v tom, že odebírá kyslík a zároveň drž...
Víno, stejně jako řada dalších potravin, obsahuje velké množství organických látek. Z látek dusíkaté povahy mají velký význam před...
Navzdory bláznivému vinařskému roku 2014, který se projevil zejména hnilobnými procesy na hroznech v závěru zrání, vína, kter...
Pravý podzim? To jsou teploty těsně nad nulou a rána doprovázejí mlhy a vlhko. Pozdější modré odrůdy jsou čer...
Víno je v bezpečí sklepů. A teď je velmi důležité se soustředit na kvalitu. Když vinaři hodnotí své či cizí vína, velmi často se s...