Rádce pro pěstitele, Strana 2

Síření vína - proč a jak?

Síření vína - proč a jak?

Síření je jeden z nejstarších způsobů konzervace vína. Oxid siřičitý (SO2) má hlavní význam v tom, že odebírá kyslík a zároveň drž...

Bílkoviny musí pryč!

Bílkoviny musí pryč!

🎧 Raději posloucháte? Pusťte si článek jako audio: Váš prohlížeč nepodporuje přehrávač audia. Víno, stejně jako ...

Jak se dá "zakulatit" víno?

Jak se dá "zakulatit" víno?

Navzdory bláznivému vinařskému roku 2014, který se projevil zejména hnilobnými procesy na hroznech v závěru zrání, vína, kter...

Cizí tóny ve víně

Cizí tóny ve víně

Víno je v bezpečí sklepů. A teď je velmi důležité se soustředit na kvalitu. Když vinaři hodnotí své či cizí vína, velmi často se s...

Číření vín

Číření vín

Je zima a ve sklepích se vína čistí. Mnozí vinaři již začali vína i čeřit, tedy dodávat jim téměř dokonalou čistotu. Existuje mnoh...

Co je burčák

Co je burčák

Na začátku vinobraní se nedá nevzpomenout podzimní fenomén, mok, který se veřejně pije jen u nás. I ti z okolních zemí, kde s...