Číření vín
Je zima a ve sklepích se vína čistí. Mnozí vinaři již začali vína i čeřit, tedy dodávat jim téměř dokonalou čistotu. Existuje mnoh...
Je zima a ve sklepích se vína čistí. Mnozí vinaři již začali vína i čeřit, tedy dodávat jim téměř dokonalou čistotu. Existuje mnoh...
Když je stav hroznů opravdu špatný, tak nám nezbývá, než se s tím poprat a vydolovat z úrody co se dá. V takovém případě chybí cuk...
Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi deštivými. A právě kvůli tomu m...
Na začátku vinobraní se nedá nevzpomenout podzimní fenomén, mok, který se veřejně pije jen u nás. I ti z okolních zemí, kde s...
Každý máme nějaké navyklé postupy a v případě výroby vína se občas může jednat i o zlozvyky, vycházející z kombinace neznalosti de...
Letošní útok padlí révového hodně zdecimoval naše vinice. Úroda bude solidní u těch vinohradníků, kteří včas zachytili tlak a horš...
Používání aktivních (nebo jak se také mnohdy říká „ušlechtilých“) vinných kvasinek se naštěstí ve sklepích malovinařů již pevně us...
Čarovný podzim nastupuje, je krásné počasí (alespoň v době kdy píšu tyto řádky) a hrozny se nalévají cukrem. A to je chvíle, kdy z...
Vinobraní se blíží vysokým tempem a klasickým dilematem vinaře je v tomto období rozhodnutí o tom, kdy vzít nůžky a úrodu sklidit....