Řízené kvašení vína: Mýty a fakta
Jak se mění priority, začínáme se stále více zajímat o to, co jíme, pijeme, o složení potravin a technologii výroby. Cena už není ...
Jak se mění priority, začínáme se stále více zajímat o to, co jíme, pijeme, o složení potravin a technologii výroby. Cena už není ...
V průběhu celého léta často bývají období, kdy chvíli prší a pak je vedro, tedy ideální podmínky pro vznik houbových chorob (...
Alternativou klasických révových vín jsou vína ovocná. Ne každý vinařský nadšenec se narodil a žije ve vinařské oblasti Čech nebo ...
Počasí posledních týdnů je jako na houpačce. Krásné a teplé dny se začaly střídat s těmi deštivými. A právě kvůli tomu m...
Ve sklepích máme vína čistá. Základní odkalení, i školení vín je pomalu za námi. Vinaři, kteří chtějí svá mladá vína co nejrychlej...
Víno je nápoj krásný a tajemný, jehož výroba vyžaduje zručnost, zkušenosti a někdy i kapku štěstí. Bohužel, i při pečlivém dodržov...
Sklepy začínají vydávat opravdová svědectví o letošní úrodě a její kvalitě. Málokdo ještě nemá jasno, jak to dopadlo a každý už po...
Je zima a ve sklepích se vína čistí. Mnozí vinaři již začali vína i čeřit, tedy dodávat jim téměř dokonalou čistotu. Existuje mnoh...
V tuto dobu provádí vinohradníci i ostatné zemědělci a zahrádkáři jarní hnojení. Zejména hnojení vinice je velmi specifická záleži...