Proklatá choroba ve vinici: Padlí révové. Kde se vzala a jak s ní bojovat?
Bitva o úrody vrcholí. Tento výraz z dob dřívějších se opravdu hodí k dnešním dnům. Někteří vinohradníci už boj hlavně s...
Bitva o úrody vrcholí. Tento výraz z dob dřívějších se opravdu hodí k dnešním dnům. Někteří vinohradníci už boj hlavně s...
Charvát, Othello, Isabella… Nejmenuji zde názvy děl ctihodného spisovatele, pana Shakespeara, ale názvy dnes už naštěstí téměř zan...
O vlivu cukru, doslazování a také krášlení vín hroznovým koncentrátem už víme. Naši vinaři, jak objevují kouzlo snadného zvýšení k...
Když je stav hroznů opravdu špatný, tak nám nezbývá, než se s tím poprat a vydolovat z úrody co se dá. V takovém případě chybí cuk...
Neobvyklé počasí, tedy chvíli teplo, ale většinou chladno, nás má připravit na velikou vegetační rychlost, která po oteplení nutně...
Používání aktivních (nebo jak se také mnohdy říká „ušlechtilých“) vinných kvasinek se naštěstí ve sklepích malovinařů již pevně us...
Jako by vínomilní lidé začali trochu ohrnovat nos nad polosuchými a sladšími moravskými víny. Čím dál častěji slyším od našich hos...
Doba se mění k lepšímu. Tedy alespoň co se sortimentu pro výrobu vína týče. Dnes mají i ti nejmenší vinaři možnost využívat p...
Máme sice období zimy, ale počasí se tomuto ročnímu období nepodobá. Je proto velmi vhodné začít uvažovat nad ochranou proti kadeř...