Péče o nerezové nádoby: Pozor na jejich poškození!
Jak jsem se letos už jednou zmiňoval, nerezové nádoby jsou fenomén. Svou lehkostí, všestranností použití, příznivou cenou stále ča...
Jak jsem se letos už jednou zmiňoval, nerezové nádoby jsou fenomén. Svou lehkostí, všestranností použití, příznivou cenou stále ča...
Doba se mění k lepšímu. Tedy alespoň co se sortimentu pro výrobu vína týče. Dnes mají i ti nejmenší vinaři možnost využívat p...
Ve sklepích máme vína čistá. Základní odkalení, i školení vín je pomalu za námi. Vinaři, kteří chtějí svá mladá vína co nejrychlej...
Jak se mění priority, začínáme se stále více zajímat o to, co jíme, pijeme, o složení potravin a technologii výroby. Cena už není ...
Zimní řez je nejdůležitější pracovní operace ve vinici. Odstraňuje se při něm většina jednoletého a dvouletého dřeva a na keři vin...
Tak nějak přirozeně se snažíme chovat k přírodě šetrněji, a to vzhledem k jejímu současnému stavu a také k našemu zdraví...
Jako by vínomilní lidé začali trochu ohrnovat nos nad polosuchými a sladšími moravskými víny. Čím dál častěji slyším od našich hos...
Začíná jedno z nejkrásnějších období vinařů – kontrola mladých vín a pochůzky sirkových komisí. Zrovna teď o víkendu jsem jed...
Určitě jste se u vína již setkali s pojmem extrakt. Na některých lahvích, většinou u špičkových vín bývá i uveden. Zjednodušeně se...