Šťáva z hroznů, to jsou i kaly aneb Kdo by nechtěl více vína
I když letošní úroda vypadá na velmi solidní, každý bude dbát na to, aby ani kapka vylisovaného moštu nevyšla nazmar. A to jsou i ...
I když letošní úroda vypadá na velmi solidní, každý bude dbát na to, aby ani kapka vylisovaného moštu nevyšla nazmar. A to jsou i ...
Se začátkem jara se kromě rostlin probouzejí také škůdci a choroby, které můžou zahrádkářům způsobit velké škody. Dnes bychom si p...
Na začátku vegetačního období vinic, jsem se v jednom z vinařských sloupků Nového Slovácka zmínil o novém, účinném a hlavně ekolog...
Začal pravý, nekompromisní podzim, tolik typický pro naši oblast. Teploty lehce nad nulou, mlhy, plískanice a vlezlá zima. O to ví...
Kvalita moravských vín roste raketovým tempem. Vinařský svět na Moravě se pohybuje stále dopředu a není tomu jinak ani u nás, na S...
Ve vinařství sílí trendy výroby vín s co nejmenší chemickou stopou. Používají se biologické postřiky, vína se nechávají déle macer...
Jako by těch kalamit na naše vinaře v posledních letech bylo málo. Každý rok o něco víc a pomalu, ale postupně, se zvyšují škody n...
Vítám vás v roce 2019. Pokud vyjde předpověď o lichých ročnících, které jsou prý vždycky lepší než sudé, můžeme se na letošní...
Dnes se budeme bavit o vínech fortifikovaných, čili dolihovaných. Mezi ně se řadí například Portské. Fortifikovaná vína jsou takov...