Milí zákazníci, spustili jsme novou verzi našeho e-shopu, která zatím může obsahovat drobné chyby a nedokonalosti. Pracujeme ale na tom, aby vše fungovalo jak má. Pokud narazíte na jakýkoli problém, neváhejte nás kontaktovat. Vaše zpětná vazba je pro nás důležitá! Děkujeme za Vaši trpělivost a pochopení.

Rapidase EX color 100 g

Enzymatický přípravek určený pro maceraci barvy modrých odrůd s podporou stability barvy a aromatických látek
Dostupnost Skladem (>5 ks)
Kód: 2792
529 Kč
Rapidase EX color 100 g
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Enzymatický přípravek určený pro maceraci barvy modrých odrůd s podporou stability barvy a aromatických látek

Účinek:

  • zvýšení intenzity barvy
  • zvýšení extrakce polyfenolů
  • zlepšení barevné stability
  • zlepšení čiřících schopností
  • zkrácení doby macerace

Dávkování

Rmuty červených vín 2 - 3 g/hl

Dávka je závislá na dané technologii macerace, teplotách a požadovaných reakčních časech. Nemíchejte s přípravky na bentonitové bázi.

Vlastnosti:

Fenolické látky jsou důležité pro kvalitu červeného vína, jeho barvu a pocit plnosti v ústech. Mezi důležité faktory ovlivňují extrakci polyfenolů během macerace a alkoholového kvašení patří enzymy, které hrají v tomto procesu podstatnou roli. Jsou významné zejména při rozkladu slupky pro uvolnění maximálního množství anthokyanů, které následně v reakci s taniny zlepšují barevnou stabilitu červených vín. Standardní macerace probíhá až do stádia prokvašení cukru na etanol ve víně. Při tomto někdy zdlouhavém procesu dochází k velkému uvolnění negativních látek, které mohou způsobovat nežádoucí chuťové efekty. Další velice důležitý faktor je oxidace barev (hnědé tóny) a celková stabilita produktu. Aplikací Rapidase® Ex Color dokážete odstranit nebo výrazným způsobem eliminovat možná nebezpečí. Přípravek svoji aktivitou podporuje uvolnění tříslovin. Přípravek zlepšuje produkci plných tmavě červených vín s charakterem odrůdy. Aplikací se zkracuje potřebná doba macerace.

Aktivita

  • při teplotách 10-55 °C (s rostoucí teplotou aktivita stoupá)
  • v celém rozsahu pH vína
  • SO2 při standardních hodnotách nemá vliv na aktivitu přípravku

Použití

Přípravek rozpusťte a dokonale rozmíchejte v minimálně 10-ti násobku vody nebo moštu. Pro maximální účinek je důležité enzym důkladně vmíchat do rmutu červených vín.

Doplňkové parametry

Kategorie: Enzymy
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: