18.12. ve 14:00. Později už vám přepravci nemohou zaručit doručení zásilky do Vánoc.

Refraktometr (1 stupnice - Brix)

Ruční refraktometr k určení cukernatosti hroznu.
Položka byla vyprodána…
Dostupnost U dodavatele - na dotaz
Kód: 12045
999 Kč 825,62 Kč bez DPH
Refraktometr (1 stupnice - Brix)
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Jak funguje refraktometr

Ruční refraktometr by měl být součástí „výzbroje“ každého vinohradníka. Jedná se o optický přístroj pracující na principu lomu světla určený k rychlému zjištění koncentrace vodních roztoků a emulzí - zjištění cukernatosti v ovocné šťávě, nebo cukrovém roztoku. V přístroji je zabudována i tepelná kompenzace a proto jej při mírných změnách teplot nemusíme stále dokola seřizovat. Ke měření stačí i velmi malé množství tekutiny a právě proto je vhodný díky své mobilitě na předběžné určení cukernatosti hroznů také přímo ve vinohradě.

Refraktometr na měření cukru

Refraktometr obsahuje 1 stupnici pro měření cukernatosti vinného moštu a stupnicí pro přirozený obsah alkoholu:

  • Univerzální stupnice Brix (% Mas Sacch) (0-15)

Postup měření

Měření moštu je velmi jednoduché. Na optickou část refraktometru stačí kápnout měřenou látku, přiklopit krytku hranolu (tím se látka lépe rozprostře po měřícím hranolu), přiložit oko k okuláru, podívat se proti světlu (případně doostřit) a na stupnici můžete pohodlně odečíst výslednou hodnotu.

Obecné technické parametry

  • Referenční teplota 20 °C
  • ATC - automatická teplotní kompenzace (při teplotách 0 až 30 °C)
  • Možnost doostření
  • Délka ~ 160 mm
  • Kvalitní technické provedení, kovové tělo přístroje

Součástí balení je

  • refraktometr
  • kapátko
  • ochranné pouzdro
  • jemný hadřík k ošetření přístroje
  • popis výrobku a návod k obsluze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: