Autor knihy využil svých letitých praktických zkušeností s výrobou této moderní kategorie vín a také svých teoretických poznatků načerpaných v průběhu svých zahraničních cest a své doktorské práce pojednávající právě o vínech rosé. Publikace je přehledně rozdělena do devíti kapitol, ve kterých se věnuje jak historii výroby rosé ve světě i u nás, tak poměrně podrobně její současnosti. Zavádí čtenáře do hlavních oblastí výroby rosé vín a seznamuje jej s regionálními zvláštnostmi. Poměrně podrobně je zpracovaná statistika výroby rosé vín v České republice za poslední desetiletí. Její přehled naznačuje současné pevné postavení rosé vín v naší zemi a trend jeho posilování do dalších let. Další text je věnovaný základním technologickým praktikám a odrůdám pro výrobu rosé, druhům barev rosé vín, typovým rosé vínům a jejich použití v gastronomii.
Kniha je vytištěna na 120 plnobarevných stranách kvalitního křídového papíru. Je doplněna četnými obrázky, které trefně poukazují na technologické, ale i obchodní zvláštnosti rosé vín. Jedná se o knihu, která odpovídá na řadu otázek a nepřesností, které se kolem světa rosé vína vyskytují. Právě proto by neměla chybět v knihovně každého vinaře, obchodníka s vínem nebo sommeliéra.
autor: Ing. Jan Stávek, Ph.D
formát: 110×205 mm, 120 stran, brožovaná
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.