Roubovací kleště

Vysoce kvalitní ovocnářské, zahradnické a vinohradnické roubovací kleště určené k roubování rostlin, možnost 2 typů roubování: V anebo Omega.
Položka byla vyprodána…
Dostupnost U dodavatele - na dotaz
Kód: 0243
1 000 Kč 826,45 Kč bez DPH
Roubovací kleště
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Vysoce kvalitní ovocnářské, zahradnické a vinohradnické štěpovací kleště (nůžky) určené k roubování rostlin, možnost 2 typů roubování: V anebo Omega. 

Vyrobeno v Itálii.

Vlastnosti

  • vybaveny dvěma druhy ostří (ve tvaru V, Omega) použitelnými pro všechny typy rostlin - jádroviny, peckoviny, vinná réva apod 
  • všechny použitelné druhy ostří jsou v kleštích zaměnitelné

Návod k použití

  1. Vložte letorost mezi čelisti roubovacích kleští (obrázek 4).
  2. Stiskněte rukojeť kleští, abyste letorost přestřihli. Střih musí rozdělit letorost čistě na dva kusy.
  3. Pokud zůstane kůra v některé části neodstřižena, odstřihněte ji. Neodtrhávejte ji.
  4. Ustřihněte roub o velikosti 1-2 očka z přenášené rostliny a zasuňte jej do drážky v podnoži (obrázek 2).
  5. Výřez drážky musí být vždy v podnoži (obrázek 1)
  6. Roub musí být uříznut cca 10 mm od očka (obrázek 1)
  7. Když je roub zasunut do podnože, zafixujte jej proužkem látky, přilnavým papírem či teflonovou páskou atd. (obrázek 3). Všechny otevřené řezy ochraňte parafínovým voskem rozehřátým při 80°C, nebo je ovažte výše uvedenými materiály.

 

 

Použití roubovacích kleští

Návod na výměnu čepele

  1. Uvolněte šroubky 1 – 2 – 3 na části, v níž je upevněn pohyblivý protikus ostří (viz. schéma č. 4).
  2. Odstraňte šroubky 4 – 5 a vyjměte držák.
  3. Jakmile je čepel vyměněna, opakujte výše uvedené kroky v opačném pořadí a šrouby dotáhněte tak, aby byly pevně zašroubované.

Co je roubování

Roubování je jedním z nejúčinnějších způsobů pěstování a rozmnožování ovocných stromů či vinné révy. Technika Roubování neboli štěpování spočívá ve spojení dvou rostlin do jedné. Roub (přenášená část rostliny se roubováním přenese na připravenou rostlinu - podnož. Pro úspěšné roubování je důležité spojení vodivých svazků a rostlinného pletiva (kambium), pomocí něhož vzniká sekundární dřevo a sekundární lýko. Následně je třeba naroubovanou větvičku ošetřit štěpařským voskem.

Kdy roubovat?

Roubovat můžete od zimy (leden) až do jara. Rouby odebíráme v zimě, kdy rostlina odpočívá. Roubování (štěpení) pak provádíme ideálně na jaře.

Co potřebujete při roubování

  • roubovací kleště (nůžky) nebo speciální štěpařské nože
  • štěpařský vosk (pryskyřice, včelí vosk, sadařský tmel)
  • vázací materiál (PVC štěpařská páska)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: