Roubovací nůžky HILL SOLO se třemi břity

Roubovací nůžky vytvoří přesně pasující štěp, díky kterému rostlinu snadno naroubujete. Vhodné k ořezávání a roubování stromů, keřů, vinné révy ad.
Položka byla vyprodána…
Dostupnost U dodavatele - na dotaz
Kód: 0604
499 Kč 412,40 Kč bez DPH
Roubovací nůžky HILL SOLO se třemi břity
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Roubovací nůžky (kleště) vytvoří přesně pasující štěp, díky kterému rostlinu snadno naroubujete. Vhodné k ořezávání a roubování stromů, keřů, vinné révy ad. Tyto kleště jsou vhodné i pro začátečníky. Vyrobeny z hliníkové oceli, ABS a hliníku.

Použití

Roubovacími nůžkami ostříháte větve a listí a pomocí ostří na druhé straně kleští připravíte rouby. Ty potom dáte k sobě a zalepíte roubovací páskou, které budou roubování chránit před bakteriemi a povětrnostními podmínkami.

Specifikace

  • Maximální střih větve od průměru 0,5 cm do 1,4 cm.
  • Vyrobeny z hliníkové oceli, ABS a hliníku.
  • Součástí balení jsou 3 břity.

Bezpečnostní pokyny

  • Uchovávejte mimo dosah dětí. 
  • Nepoužívejte na suché nebo staré tvrdé dřevo.
  • Používejte ochranné pracovní rukavice.

Co je roubování

Roubování je jedním z nejúčinnějších způsobů pěstování a rozmnožování ovocných stromů či vinné révy. Technika Roubování neboli štěpování spočívá ve spojení dvou rostlin do jedné. Roub (přenášená část rostliny se roubováním přenese na připravenou rostlinu - podnož. Pro úspěšné roubování je důležité spojení vodivých svazků a rostlinného pletiva (kambium), pomocí něhož vzniká sekundární dřevo a sekundární lýko. Následně je třeba naroubovanou větvičku ošetřit štěpařským voskem.

Kdy roubovat?

Roubovat můžete od zimy (leden) až do jara. Rouby odebíráme v zimě, kdy rostlina odpočívá. Roubování (štěpení) pak provádíme ideálně na jaře.

Co potřebujete při roubování

  • roubovací kleště (nůžky) nebo speciální štěpařské nože
  • štěpařský vosk (pryskyřice, včelí vosk, sadařský tmel)
  • vázací materiál (PVC štěpařská páska)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: