Roubovací nůžky HILL SOLO se třemi břity
Roubovací nůžky (kleště) vytvoří přesně pasující štěp, díky kterému rostlinu snadno naroubujete. Vhodné k ořezávání a roubování stromů, keřů, vinné révy ad. Tyto kleště jsou vhodné i pro začátečníky. Vyrobeny z hliníkové oceli, ABS a hliníku.
Použití
Roubovacími nůžkami ostříháte větve a listí a pomocí ostří na druhé straně kleští připravíte rouby. Ty potom dáte k sobě a zalepíte roubovací páskou, které budou roubování chránit před bakteriemi a povětrnostními podmínkami.
Specifikace
- Maximální střih větve od průměru 0,5 cm do 1,4 cm.
- Vyrobeny z hliníkové oceli, ABS a hliníku.
- Součástí balení jsou 3 břity.
Bezpečnostní pokyny
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Nepoužívejte na suché nebo staré tvrdé dřevo.
- Používejte ochranné pracovní rukavice.
Co je roubování
Roubování je jedním z nejúčinnějších způsobů pěstování a rozmnožování ovocných stromů či vinné révy. Technika Roubování neboli štěpování spočívá ve spojení dvou rostlin do jedné. Roub (přenášená část rostliny se roubováním přenese na připravenou rostlinu - podnož. Pro úspěšné roubování je důležité spojení vodivých svazků a rostlinného pletiva (kambium), pomocí něhož vzniká sekundární dřevo a sekundární lýko. Následně je třeba naroubovanou větvičku ošetřit štěpařským voskem.
Kdy roubovat?
Roubovat můžete od zimy (leden) až do jara. Rouby odebíráme v zimě, kdy rostlina odpočívá. Roubování (štěpení) pak provádíme ideálně na jaře.
Co potřebujete při roubování
- roubovací kleště (nůžky) nebo speciální štěpařské nože
- štěpařský vosk (pryskyřice, včelí vosk, sadařský tmel)
- vázací materiál (PVC štěpařská páska)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.