18.12. ve 14:00. Později už vám přepravci nemohou zaručit doručení zásilky do Vánoc.

Suchý led 1 kg

Vynikající pomocník pro všechny (nejen) vinaře. Chrání mošt před kyslíkem, zlepšuje a prodlužuje uvolňování přirozených aromatických látek, barvy i chutě z hroznů. Zkvalitňuje proces kvašení (lze použít i na kryomaceraci). Neovlivňuje chuť nápoje.

Dostupnost Momentálně nedostupné (>5 ks)
Kód: 8010
56 Kč 46,28 Kč bez DPH
Suchý led 1 kg
Jsme profesionálové
Jsme profesionálové
rozumíme oboru
Skvělé ceny
Skvělé ceny
jedny z nejlepších
Doprava k vám
Doprava k vám
již od 49 Kč
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
na telefonu i on-line
Rychlé vyřízení objednávky
Rychlé vyřízení objednávky
od zabalení po dopravu

Vynikající pomocník pro všechny (nejen) vinaře. Chrání mošt před kyslíkem, zlepšuje a prodlužuje uvolňování přirozených aromatických látek, barvy i chutě z hroznů. Zkvalitňuje proces kvašení (lze použít i na kryomaceraci). Neovlivňuje chuť nápoje.

Na prodej pouze v období vinobraní.

Suchý led je pevnou formou oxidu uhličitého (CO2) a je ideálním chladicím prostředkem, který nachází široké uplatnění v potravinářství, průmyslu. Velkou výhodou suchého ledu je efektivní chlazení potravin (má teplotu -78,5 ºC), aniž by došlo k jeho uvolňování do nápoje (narozdíl od ledu v nápoji netaje, ale sublimuje - z pevného skupenství přechází do plynného, aniž by se měnil v kapalinu - suchý led nachladí potravinu a poté se "vypaří" do vzduchu).

Využití suchého ledu ve vinařství

  • Chrání hrozny při samotné sklizni - pelety suchého ledu je možné snadno použít již při sběru hroznů - zabraňuje se tím předčasné fermentaci
  • Zamezuje přehřívání hroznů při přepravě - jednoduché prosypání suchým ledem zabrání přehřívání hroznů během transportu z vinice ke zpracovateli vína. Chrání tak před vznikem různých chorob 
  • Zajistí stabilní teplotu rmutu - přidaný suchý led chrání rmut před nežádoucí oxidací, sníží hodnotu pH, což přispívá ke zlepšení kvality vína.
  • Přirozeně ochraňuje mošt - přirozeným odpařováním suchého ledu vzniká inertní atmosféra, která tak chrání mošt před kyslíkem. Odpadá tak potřeba přidávat do moštu antioxidační přípravky (síra, tanin, ...)
  • Kryomacerace - rychlé zchlazení čerstvě pomletého rmutu na teplotu maximálně 10 ºC a udržení této teploty po dobu několika hodin až dnů. Tím dochází k výrazné extrakci přirozených aromatických látek, odrůdových vlastností a celkového charakteru vína. Hotová vína jsou rovněž stabilnější vůči oxidaci i ostatním vadám. Suchý led aplikujte do rmutu již v průběhu jeho samotného mletí a důkladně rozprostřete v celém objemu.

Dávkování

  • 1 kg suchého ledu ochladí 100 kg hroznů cca o 1 stupeň,
  • v případě dávkování do hroznů, rmutu a tekutiny je třeba suchý led rovnoměrně rozprostřít v celém objemu nápoje (jinak začnou vznikat krusty ledu) .

Jak probíhá odběr suchého ledu v praxi?

  • Pelety suchého ledu o průměru 3 mm vám naplníme do vašeho termoboxu, případně si můžete vybrat z nabízených termoboxů o objemu 5 kg, 15 kg nebo 20 kg,
  • uvedená cena platí za 1 kg suchého ledu bez termoboxu.

Bezpečnostní upozornění

Oxid uhličitý, tuhý (suchý led) UN 1845, třída 9, netoxický, nehořlavý.

  • Extrémně studený -78,5°C.
  • Kontakt s výrobkem může způsobit omrzliny.
  • Oxid uhličitý může způsobit udušení.
  • Oxid uhličitý je těžší než vzduch.
  • Se suchým ledem nehrajte hry, nejezte jej, ani nedávejte do nápojů.
  • Nepoužívejte plynotěsný kontejner.
  • Manipulaci provádějte vždy v ochranných rukavicích.
  • Skladujte a přepravujte v dobře větraných prostorech.

Jak skladovat suchý led?

Optimální je chladné místo, kam nesvítí slunce. Pokud máte doma mrazák, dejte celý box do něj. Výrazně zpomalíte odpařování.

Jak dlouho vydrží suchý led?

Suchý led se neustále odpařuje. Rychlost odpařování při teplotě 20°C se pohybuje okolo 15% z celkové váhy ledu. V tabulce naleznete o kolik se sníží váha ledu za 24, 48 a 72hodin. 

Ubytek ledu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: