Výroba vína u malovinařů
Praktická příručka pro pěstitele, kteří vlastní menší vinohrad a víno si vyrábí často jen pro svoje osobní potěšení, ale někdy postupně přejdou i na profesionální úroveň. Shrnuje nejnovější informace z neustále se vyvíjející vinařské vědy.
Toto druhé vydání publikace je doplněné o aktuální informace, které mohou vinaři při výrobě vína využívat. Inovace se týkají zejména nového pohledu na kvalitu hroznů, využití nových poznatků o výživě kvasinek, novinek v provádění jablečno-mléčné fermentace, minimalizace použití oxidu siřičitého, využití sudů při výrobě vína a jejich vlivu na kvalitu až po možnosti použití různých uzávěrů na nalahvované víno.
Malovinaři se v první části knížky dozví podstatné informace týkající se všech fází procesu výroby vína. Ve druhé části pak najdou krok za krokem důležité technologické zásady moderní výroby bílých, růžových a červených vín. Výrobci vína a pěstitelé révy zajisté ocení souhrnnou kapitolu o možnostech využívání internetových portálů, které nabízejí potřebné a užitečné informace a jejichž prostřednictvím jim Ministerstvo zemědělství ČR a Státní zemědělská a potravinová inspekce napomáhají zařadit se mezi evropskou špičku.
Vydavatelství Grad 2. aktualizované a rozšířené vydání
120 stran a 8 stran barevné přílohy | ISBN 978-80-247-3487-3
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.