Korek DIAM 10, 44x24,2
„DIAM“ – ZÁTKA Z MIKROGRANULÁTU je zátka vyrobená z vybraného korkového mikrogranulátu, který je stejnou metodou jako je káva zbavována kofeinu, zbaven veškerých škodlivých příměsí.




„DIAM“ – ZÁTKA Z MIKROGRANULÁTU je zátka vyrobená z vybraného korkového mikrogranulátu, který je stejnou metodou jako je káva zbavována kofeinu, zbaven veškerých škodlivých příměsí. Touto metodou je za nízké teploty a vysokého tlaku z korku odstraněno na 170 škodlivých sloučenin, z nichž 14 má přímý vliv na chuť vína a způsobuje vady v jeho chuti, jednou z nich je známý trichloranisol ( TCA), který způsobuje zápach vína po korku. Korkový granulát je navíc smísen s tzv. „mikrosférou“, což jsou zjednodušeně řečeno mikroskopické plastové bublinky, v zátce naprosto neviditelné, které zátkám DIAM zajišťují vysokou a především dlouho trvající pružnost. Zátky jsou podle tlaku, za kterého jsou vyrobeny a podle množství použité mikrosféry, rozděleny do 5 kategorií podle propustnosti kyslíku a tím lze volit pro uzavření láhve s vínem zátku takové propustnosti, která odpovídá požadavkům vinaře na skladování jeho lahví.
Zátka má žíhanou přírodní strukturu, vypálenou na celém těle.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.