Kvasinky
Návod k použití vinných kvasinek obecně platí pro všechny stejný: kvasinky rozmíchejte v 10 násobném množství vody (eventuálně malém množství cukru) a ponechejte 20-30 minut rehydratovat. Poté důkladně vmýchejte do celého objemu. Teplotní rozdíl směsi a moštu nesmí být větší než 8°C. Pro plynulý proces fermentace je vhodné použít také výživu. Co se týká výběru kvasinek, doporučujeme Kvasinky řady Fermihill nebo Anchor, které jsou od špičkových enologických výrobců.
Jak správně připravit vinný zákvas se dočtene v našem podrobné článku "Kvasinky a výživa na víno - jak na to?"
Základem výroby skvělého vína jsou hrozny a kvašení. Jak ale vybrat ty nejvhodnější kvasinky? Pomůže tento jednoduchý přehled >>.
Vinné kvasinky řady FermiHill:
Špičková řada selektovaných kvasinek, ideálních pro středoevropská vína. Najdete zde odrůdové i specifické kvasinky, vhodné pro produkci všech typů vín. Mají společné dávkování 20 g/hl a jsou v balení po 20 g, 100 g a 1 kg.
Vinné kvasinky řady Anchor:
Prémiové kvasinky od předního světového producenta enologických přípravků - Oenobrands z francouzského Montpellier. Tyto kvasinky na víno plní svůj úkol na jedničku a spojují je stejné přednosti: schopnost dokončit fermentaci, účinnou a přirozenou konverzi aroma, minimální pěnění, nízkou produkci prchavých kyselin a absenci pachutí.
Základem výroby skvělého vína jsou hrozny a kvašení. Jak ale vybrat ty nejvhodnější kvasinky? Pomůže tento jedoduchý přehled >>.