- + Vinohrad a sklep
- + Ve vinohradě
- + Ve sklepě
- + Láhve, demižony, uzávěry, plnění
- + Nerezové nádrže
- + Filtrační zařízení a materiály
- + Zpracování hroznů
- + Kvasinky a enzymy
- + Přípravky na ošetření vín a moštů
- + Přípravky na doladění nápoje
- Kyseliny a stabilizátory
- + Měření - teploměry, cukroměry a jiné
- + Plastové nádoby a kádě
- + Údržba a sanitace
- + Skleničky, džbány, koštýře
- Knihy a publikace
- Víno bezva(d)
- Zdravý mošt + poklidné kvašení = základ dobrého vína
- - Sadařství a pálenky
- + V sadu
- - Výroba nápojů
- Od sklizně po destilaci
- + Zahrada a dům
- + Sklo
- + Sommelier
- + Dárkové zboží
- + Naše produkty
Úvodní strana » Sadařství a pálenky » Výroba nápojů » Kvašení
Kvašení
Návod k použití kvasinek obecně platí pro všechny stejný: Kvasinky rozmíchejte v 10 násobném množství vody (eventuálně malém množství cukru) a ponechejte 20-30 minut rehydratovat. Poté důkladně vmýchejte do celého objemu. Pro plynulý proces fermentace doporučujeme použít také výživu.